Zalm pakketjes uit de oven // Ik ben in de vijfde week van mijn WW avontuur. In de eerste maand heb ik me braaf gehouden aan de recepten die ik in de app tegenkwam en vooral geprobeerd zo verstandig mogelijk te koken en punten te tellen. Toch miste ik mijn eigen eten wel een beetje. Vandaar deze zalm pakketjes uit de oven. Ik maakte ze tijdens mijn zoektocht naar WW geschikte recepten die toch smaken zoals we gewend zijn hier thuis. Gelukt, dus deel ik hem graag met jullie. Wellicht handig voor wie ook het WW programma volgt of gewoon omdat het super lekker is en je het wil maken!

Deze zalm pakketjes uit de oven zijn niet moeilijk en heb je eigenlijk binnen 10 minuten op tafel. De inspiratie voor dit recept komt van gestoomde vis op z’n Chinees. Ook kun je ze prima op de BBQ leggen.

Wil je een andere vis gebruiken, dan kan dat zeker. Ook geschikt zijn tilapia filet of een kabeljauw haasje.

Smartpoints bij dit recept

Ik mag elke dag 23 punten volgens het WW systeem. Voor mij de uitdaging iets te creeeren waar ik lekker eet, maar toch niet veel punten kwijt ben. Deze heerlijke zalm pakketjes zijn perfect om te eten bij nasi gemaakt van bloemkool en gestoomde groenten met oestersaus.

Deze zalm pakketjes zijn maar liefst 1,5 smartpoint per persoon. Hoe ik hieraan kom zie je in onderstaande overzicht. It’s like magic.
Zalmfilet = 0 smartpoints
Zout = 0 smartpoints
Peper = 0 smartpoints
Gember = 0 smartpoints
Soya saus = 0 smartpoints
Olijfolie = 3 smartpoints

WW zalm pakketjes culinessa 2 683x1024 - WW proof: Zalm pakketjes uit de oven

Recept zalm pakketjes uit de oven

~2 personen
Bakpapier
2 x zalmmoot van 150 gram
Zout en peper
1 bosui (groene gedeelte)
1 duimstukje gember
2 x tl olijfolie
2 EL soya saus
[Optioneel: 1 klein rood pepertje voor extra pit]

Hoe maak je zalm pakketjes uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijdt de gember en bosui julienne.
Leg elke zalm op een stukje bakpapier.
Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Vouw goed dicht, ook aan de uiteinden zodat er geen hete lucht bij kan.
Leg de pakketjes op een schaal in de oven.
Bak ze in ongeveer 8 a 10 minuten gaar. Dit hangt af van de dikte van de zalm.
Serveer de zalm pakketjes gewoon in het bakpapier.

Verdubbel gerust dit recept voor 4 personen.

WW zalm pakketjes culinessa 1 1024x683 - WW proof: Zalm pakketjes uit de oven

WW programma

Wil je meer lezen over mijn WW avontuur, check dan onderstaande artikelen:
Mijn WW avontuur – deel 1, waarom ga ik dit doen?
Het WW programma, hoe werkt het nou precies
Wat kun je eten tijdens het WW programma?
– WW programma update en make over, hoeveel ben ik nu afgevallen?
Bloemkool nasi, heerlijk en niet moeilijk!
Recept caeasar salade, WW proof.
Noedels met gehakt en bimi (volgt snel)

Op de site van WW vind je nog veel meer info over het WW programma, succesverhalen en heerljke recepten!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - WW proof: Zalm pakketjes uit de oven

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)