WW proof eten tijdens WW programma // Ik ben in mijn 2e maand dat ik het WW programma volg (het nieuwe Weight Watchers); in mijn 6e week om precies te zijn. Ik heb intussen 4 keer op de weegschaal gestaan en ben echt aangenaam verrast. Daarover later meer! Nu terug naar WW proof eten en lekkere WW recepten.

Voeding tijdens WW programma

Zoals je hebt kunnen lezen in het artikel over WW heb ik dus elke dag 23 punten die ik mag opmaken. Ik heb me eigenlijk braaf gehouden aan de punten en heb me gehouden aan de receptinspiratie van de WW site of app.

Zo probeerde ik goed te bedenken wat ik zou eten komende dagen en als ik afspraken had staan, probeerde ik me dan zo goed mogelijk voor te bereiden door mijn eigen eten mee te nemen. Yess, I did! Als ik dat namelijk niet doe merk ik al gauw dat er “op straat” vooral veel ongezonde alternatieven zijn en eigenlijk vind ik dat zonde van al mijn moeite. Zie hieronder een foto van mijn lunch die ik meenam naar werk en al eerder met jullie deelde via Social. Ik blijf het een leuke uitdaging vinden om genoeg mee te nemen en geen honger te hebben en toch in mijn puntenaantal lekker laag te blijven!

ww wat eet je culinessa 1 1024x743 - Mijn WW avontuur - wat kun je eten?

Eten mee naar werk

In de ochtend dronk ik een kopje koffie en at ik twee bruine boterhammen met kipfilet en in de avond at ik lekkere nasi bij mijn schoonmoeder. Om het duidelijker te maken lees je hier wat ik gedurende mijn werkdag at (lunch en twee tussendoortjes).

Mee naar werk:
– 2 Bruine boterhammen met kipfilet.
– Bakje yoghurt van Almhof en aardbeien met een snufje kaneel.
– Witlof met een kikkererwten dip en een hardgekookt eitje.
– Snackreep van WW + pistache nootjes.
– Snackfruit van paprika met komkommer.
– 1 Banaan.

Voor dit WW avontuur zou ik veel meer hebben gedacht: Ik maak een tosti of misschien wel twee voor de lunch. Ik neem wat crackertjes mee met snackfruit en een stukje kaas. Een appel en misschien ook iets lekkers in de namiddag.

Mijn eigen eten
Deze maand merk ik dat ik mijn eigen eten mis. Zo ben ik afgelopen week aan de slag gegaan en heb wat lekkere recepten voor jullie gemaakt die WW proof zijn. Maak een keer mijn zalm pakketjes uit de oven of mijn bloemkool nasi.

Verder had ik wat afspraken staan die in het teken van genieten stonden, zo kwam mijn IG vriendin Helmi naar NL om haar boeklancering te vieren. We kregen kleine hapjes uit de Caribische keuken, maar die waren niet echt WW proof. Ook had ik voor moederdag een etentje bij de Chinees. We gingen dim summen. Daar heb ik ontzettend van genoten en geen spijt. We pakken deze week gewoon weer braaf de draad weer op.

Ik merk dus dat het ontbijt, de lunch en tussendoortjes me best goed afgaan, maar voor het avondeten moet ik echt mijn best doen om niet elke dag gestoomde vis of gegrilde biefstuk te eten. Dat is voor mij te saai. Deze noedels met gehakt en bimi daarentegen waren heerlijk! Leuke afwisseling.

noedels met gehakt en bimi 2 1024x689 - Mijn WW avontuur - wat kun je eten?

WW proof eten + WW recepten

Wie weet helpt onderstaande jullie ook een beetje ter inspiratie <3 . Ik zal deze lijst blijven aanvullen, dus mocht jij ook WW voeding tips of leuke WW recepten hebben. Let me know! Dan helpen we elkaar een beetje. Vul ze in de WW app in en je weet hoeveel punten het is.

Ontbijt:
Yoghurt met fruit en snufje kaneel
Gebakken eitje met groenten
Gekookt eitje op een sneetje brood met een likje filet americain
Bruin broodje met kipfilet en wat zout en peper
Bruin brood met smeerleverworst

Lunch:
Sla met gerookte kip, tomaat, komkommer en een dressing van yoghurt
Boterhammen met sla, tomaat, komkommer, kaas, ei en kipfilet.
Omelet met groenten
Omelet met garnalen en uitjes

Diner:
Biefstuk met gepofte aardappelen en een maiskolf
Salade Nicoise met tonijn (uit blik, maar dan wel in water)
Gestoomde vis met gember en bosui en dan met zilvervliesrijst en paksoi
Noedels met gehakt en bimi
Skinny Caesar salade
Pasta bolo met courgetti
Bloemkoolnasi
Gegrilde biefstuk met tomaatjes en rucola aangemaakt met citroensap, balsamico azijn, een snufje parmezaanse kaas

Tussendoortjes:
Yoghurt
Komkommer gesneden
Paprika gesneden
Wortelen
Humus als dip
Cracottes
Appel
Peer
Banaan
Gekookt eitje
WW proteïnerepen
WW custard koekje
12 pistache nootjes
25 gr Hema bunny crisps (beetje vergelijkbaar met Pom bar)
Snack a Jacks – Kaas
Snack a Jacks mini’s bbq

*WW tussendoortjes te kopen via de WW shop.

276E06C2 CE2A 4631 A0D7 A3F21762A14B 683x1024 - Mijn WW avontuur - wat kun je eten?
En ook dit eet ik als avondeten ..een skinny versie van mijn tagliata di manzo, het ideale WW recept..
op je lijf geschreven culinessa 1 705x1024 - Mijn WW avontuur - wat kun je eten?

Liefde voor je lijf

Ik ben nu een tijdje onderweg met mijn WW avontuur, heb er mega veel aan en het voelt nog steeds goed. Wel vind ik het belangrijk om ook echt liefde te voelen voor je lijf. Vandaar dat ik ook begonnen ben aan het coole boek van Mayra Louise. Goed voor mezelf om even stil te staan bij mijn lijf, waarom ik er trots op ben en wat het allemaal wel niet heeft doorstaan. Ook is het erg inspirerend om te lezen hoe andere curvy girls in het leven staan en wat voor lessen ik nog van hen kan leren. Zo ben ik mega fan van Nina Nijland (zij deed ook de vormgeving in het boek; is de cover niet prachtig?!) en was het mooi om het interview met haar te lezen over hoe zij in het leven staat. Ook vind ik het fijn om dit te lezen, zeker ook omdat ik zelf een dochter opvoedt. Het boek “Op je lijf geschreven” van Mayra Louise kost euro 20,99 via o.a AW Bruna.

Hoeveel ben ik afgevallen?

Ik ben na 5 weken intensief bezig te zijn met het bijhouden in de app 4 kilo afgevallen. Dat vind ik echt een mooi resultaat. Ook omdat afvallen niet mijn doel is in eerste instantie. Ik wil vooral kunnen blijven eten zoals ik dat nu doe en weten wat dat betekent voor mijn lijf. Ik denk dat dat gaat lukken, zeker met de juiste WW recepten.

Ook merk ik echt dat mijn kleren al een beetje losser beginnen te zitten en dat bevalt me heel goed. I like it! Dat stimuleert ook echt om door te gaan en bezig te zijn met wat cleaner eten. Moet je nagaan dat ik gewend ben altijd een maatje L te pakken maar vandaag gebeurde het dat het maatje L te groot was. Whooptiedooo…wat een coole mijlpaal. I love it!

Omdat ik het zo leuk vind wat ik doe en merk dat er een heleboel van jullie ook geïnteresseerd zijn geef ik in samenwerking met WW 2 keer een abonnement voor 3 maanden weg.

Winactie

WINACTIE – Wil jij ook 3 maanden aan de slag en werken aan jouw zomerfiguur en body confidence?

Laat hieronder in een comment achter waarom dit WW programma je zo tof lijkt. Vind je het te persoonlijk dan kun je dat ook gewoon zeggen en doe je gewoon ook mee. Ik ga er van uit dat je echt mee wil doen als je reageert. Vergeet niet een werkend email adres achter te laten, zodat ik je makkelijk kan bereiken.

Wil je meer lezen over mijn WW avontuur, check dan onderstaande artikelen:
Mijn WW avontuur – deel 1, waarom ga ik dit doen?
Het WW programma, wat houdt het nou precies in?
– Een heerlijk recept voor zalmpakketjes uit de oven, WW proof!
Bloemkool nasi, heerlijk en niet moeilijk!

En voor wie het wil weten, ik lach nog steeds 😉

7C433351 B837 4688 9F8D AB0C29EE2991 e1559592694284 867x1024 - Mijn WW avontuur - wat kun je eten?
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Mijn WW avontuur - wat kun je eten?

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking 
met een bedrijf of merk. 

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.