Caesar salade recept met een twist, maar toch WW proof. // Ja ik ga hier denk ik wel wat vraagtekens mee oproepen, maar toch ga ik een poging wagen. Eerder ging ik al voor een boerenkool caesar salade en dat is nog steeds een recept waar men blij van wordt, dus waarom nu ook niet een klassieker maar dan effe anders. Ik heb deze salade WW proof gemaakt, want we willen toch echt allemaal lekker eten! ELKE dag, nou dat betekent wat bewuster de ingrediënten uitkiezen.

Het WW programma

Ik ben nu alweer een tijdje bezig met het WW programma en als je meer wil lezen over mijn WW avontuur, dan geven onderstaande artikelen je een goed beeld van de mogelijkheden en ook wat andere receptinspiratie:
Mijn WW avontuur – deel 1, waarom doe ik dit?
Het WW programma, hoe werkt het nou precies?
Wat kun je eten tijdens het WW programma?
WW programma update en make over, hoeveel ben ik nu afgevallen?
– Een heerlijk recept voor zalm pakketjes uit de oven, WW proof!
Bloemkool nasi, helemaal WW proof.

caesar salade culinessa 1 705x1024 - Ceasar Salade - WW proof

Ik had onlangs een bbq van The Bastard.nl en daar kregen we deze heerlijke spiezen als hapje. Een caesar salade zonder kip, maar dan gemaakt op de bbq. Hij was goeeeeee..Je begrijpt het al, ik kreeg er onwijs veel zin in.

caesar salade culinessa 2 1 1024x683 - Ceasar Salade - WW proof

Recept caesar salade met een ww twist

~ 4 personen

300 gr kipfilet
Handjevol cherry tomaatjes
6 kropjes Romaine sla
4 Ansjovis filets
2 EL Citroensap
1 teentje knoflook
1 tl Mosterd
6 EL Yoghurt, ik gebruikte de 0% vet van Almhof
1 EL Mayo
4 Gekookte eieren
Croutons*
Parmezaanse kaas

Hoe maak je deze caesar salade?

Kook de eieren zoals jij dat lekker vindt. De ene keer zacht en de andere keer kook ik ze hard.
Leg de kipfilet in met zout en peper. Grill of bak de kip gaar. Dit kun je doen direct op de grill of met behulp van bakpapier** in de koekenpan.
Snijdt in stukken en zet apart.
Maak ondertussen de dressing. Hak de ansjovis fillets helemaal fijn, pers een teen knoflook en voeg die toe aan de yoghurt en mosterd. Roer alles goed door tot je een gladde dressing hebt.
Snijdt de cherrytomaatjes in 3 stukken.
Was en verdeel de sla, maak aan met een deel van de dressing en leg in een saladekom.
Leg de kip, croutons en tomaatjes erop en het zacht gekookte eitje.
Indien gewenst kun je nog wat dressing op je bordje toevoegen.
Maak af met Parmezaanse kaas naar smaak.

* Je kunt zelf croutons maken door 2 sneetjes brood in de oven te roosteren en vervolgens met een teen knoflook in te wrijven aan beide kanten. Vervolgens nog even verder roosteren. Laten afkoelen en in stukken snijden.
** In de WW shop verkopen ze speciaal papier om in te bakken. Heel handig.

caesar salade culinessa 1 1 683x1024 - Ceasar Salade - WW proof
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Ceasar Salade - WW proof

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)