Het WW programma (voorheen Weight Watchers) // Ik kreeg naar aanleiding van mijn WW avontuur zoveel reacties dat ik besloten heb om jullie wat meer tekst en uitleg te geven over het WW programma.

In mijn vorige post kon je lezen waarom ik dit wilde doen en vandaag wil ik je iets meer vertellen over het programma erachter. Het matcht vooral heel goed met mij omdat ik niet per se op korte termijn wil afvallen, maar meer mijn levensstijl wil wijzigen. Eten blijft voor mij plezier en moet absoluut niet saai of voorspelbaar worden!

Ik heb gekozen voor een Digital + Studio WW abonnement gedurende 6 maanden. Hierbij heb ik zowel de mogelijkheid om met een WW coach aan de slag te gaan en naar de WW bijeenkomsten die er gehouden worden. Ook zit er bij het abonnement een app die je kunt downloaden waarbij je heel veel kan doen. Daarover later meer.

Meer informatie over de abonnementen vind je op de site van WW.

WW puntensysteem

Het WW puntensysteem is het succes achter dit afslankprogramma. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar wel zijn er een aantal dingen opgevallen.

Zo zijn groenten en fruit 0 punten en merk je dat je wordt gestimuleerd om te bewegen en bewustere keuzes te maken in hoe je je eten bereidt en wat je consumeert.

Smartpoints

Afhankelijk van je doel, je lengte en huidige gewicht krijg je een x aantal punten. In mijn geval heb ik gekozen voor zowel bewegen als afvallen en met mijn lengte van 1.63m kom ik uit op een dagtotaal van 23 punten.
Deze punten mag ik verdelen over het ontbijt, lunch, het avondeten en tussendoortjes.

Weekextra punten

Op basis van mijn doel heb ik 35 extra punten gedurende de week; dit speciaal voor onvoorziene omstandigheden of als je bijv gaat uiteten of een verjaardag hebt. Je kunt ze dan inzetten en toch je doelen behalen. Gebruik je ze niet, dan zul je merken dat je sneller afvalt.

Fitpoints

Behalve bovengenoemde punten kun je door middel van bewegen en sporten extra punten verdienen. Zo kun je dus je activity tracker koppelen aan de app en hou je nauwkeurig bij hoeveel punten een activiteit je oplevert. Zet je deze in, dan tellen deze op bij je dagtotalen en heb je dus de mogelijkheid om net even anders te eten. (Lees minder WW proof)

Wij houden onze activiteit bij met onze fitbit. Superfijn en heel overzichtelijk, want ze zijn gekoppeld aan de WW app.

WW App

Bij het abonnement komt een hele handige applicatie. Deze is zo fijn en maakt het mogelijk door een zoekfunctie of barcode scanner super snel te weten hoeveel punten een bepaald voedingsmiddel of gerecht is.

Eetdagboek

Je kunt per dag precies bijhouden wat je gegeten hebt en wanneer. Zo hou je over de dag precies in de gaten hoeveel punten je nog over hebt. Dit maakt het voor mij als foodie heel flexibel en hoef ik niet spastisch een dieet te volgen wat helemaal uitgeschreven is. Dat zou niet werken voor mij. Wel vind ik het fijn om in het weekend na te denken wat ik gedurende de week ga eten. Scheelt denkwerk en vooral dat ik niet ga snaaien of eten wat juist minder WW proof is.

Je kunt producten of maaltijden die je vaker eet opslaan als favoriet. Ook kun je gemakkelijk een recept opslaan of juist een bestaand recept bewerken (denk bijv aan porties of ingrediënten wijzigen) . De app rekent dan gelijk voor je uit hoeveel punten je wijzigen schelen.

Headspace

Ik kwam er al heel gauw achter dat er in mijn WW app ook een module voor headspace zit en dat vind ik fantastisch. I love it, I love it. Dus niet alleen heb je een WW abo, je krijgt er ook headspace gratis bij. Nadat ik heel lang met de BF heb gezocht naar headspace op zijn app weet ik nu dat niet iedereen dit nog heeft. Vanaf nu zal langzaam deze optie uitgerold worden over de hele WW community. Je kunt kiezen uit verschillende begeleide meditaties. Zie hieronder een screenshot.

WW community – Connect

In de app heb je een onderdeel “Connect” waar je andere mensen kunt ontmoeten die ook het WW programma doen: de WW community. Sommige van hen zijn nieuw net als ik, maar anderen zijn al jaren lid van WW. Ook lees je dat mensen na succesvol bezig te zijn geweest een pauze nemen en dan toch weer terug komen. Ook zijn er groepen waar je heel fijn inspiratie kan delen en gelijkgestemden kunt ontmoeten. Zo heb ik me aangemeld voor de groep die recepten deelt.

WW voeding

Om jullie iets meer context te geven heb ik hieronder wat voorbeelden opgenomen hoe het punten systeem werkt. Zoals ik hierboven al zei, zijn er een aantal voedingsmiddelen die 0 punten zijn, maar er zijn ook genoeg die hoog in punten scoren. Plezier houden in wat je eet is het belangrijkste.

Bij WW mag je alles eten: je kiest voedingsmiddelen op basis van hun SmartPoints waarde, je SmartPoints budget en waar je zin in hebt. Dit kan dus ook een stukje chocolade zijn, zolang het binnen jouw SmartPoints budget past. Dit maakt het gemakkelijker om het programma vol te houden. Wij leren jou bewuste keuzes te maken waardoor je ook op de lange termijn succesvol afvalt. 

Wil je dus een pizza eten (11 punten) dan betekent dat dat je de rest van de dag rekening moet houden met wat je eet.

Goed om het praktisch in te steken, zie hieronder enkele voorbeelden. Hoop dat het helpt.

Kopje koffie met melk = 1 punt
Yoghurt verschilt nogal, zie de foto hieronder
Bruin volkoren boterham = 2 punten
Avocado = 11 punten
Belegen kaas 48+, 30 gram = 4 punten
Kipfilet vleeswaren = 0 punten
Gerookte zalm = 0 punten
Filet americain, 30 gram = 2 punten

Ei = 0 punten
Groenten, sla en fruit = 0 punten
Kipfilet = 0 punten
Kippendijfilet, 100 gr = 3 punten
Zalmfilet = 0 punten
Biestuk, 100 gr = 1 punt
Ribeye = 6 punten

Witte rijst, 45 gr (3 EL) = 2 punten
Pasta gekookt (ongevuld), 100 gr = 4 punten
Aardappelen gekookt, 100 gr = 2 punten

Zout, peper = 0 punten
Soya saus = 0 punten
Vissaus, 1 EL = 0 punten, 2EL= 2 punten
Suiker, 1 tl = 1 punt
Oestersaus, 1 EL = 1 punt
Olijfolie, 1 tl = 2 punten, maar 2 tl = 3 punten

Ik hoop dat dit jullie wat meer inzicht geeft in hoe het precies werkt en waarom ik enthousiast ben. Heb je vragen, let me know! Ik beantwoord ze graag voor je.

WW hoe werkt het precies 1 762x1024 - Het WW programma, hoe werkt het precies?

WW recepten

Speciaal voor dit WW avontuur heb ik ook wat recepten die ik graag met jullie wil delen. Hope you like them!

Zalm pakketjes uit de oven – op Oosterse wijze
Bloemkool nasi
Noedels met gehakt en bimi – deze deel ik gauw

WW webshop

WW heeft ook een webshop waar je snacks, sauzen en producten kunt kopen. Er zitten geen gekke toevoegingen in de producten en er staat precies aangegeven hoeveel smartpoints ze zijn.  Het is echt een filosofie van WW om alle producten zonder kunstmatige toevoegingen te maken. Daarbij zijn de producten samengesteld door diëtistes en een chef. 

WW hoe werkt het programma 1 2 722x1024 - Het WW programma, hoe werkt het precies?
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Het WW programma, hoe werkt het precies?

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking 
met een bedrijf of merk. 

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.