Mijn WW avontuur // Vandaag neem ik jullie mee in iets wat ik best een beetje spannend vind om hier te delen: mijn WW avontuur (het nieuwe Weight Watchers) Ik heb lang zitten wikken en wegen: ga ik het delen of juist niet. Ik heb, zoals velen die me voor gingen, een before foto gemaakt, maar nu deel ik die nog niet. Wie weet deel ik hem ooit nog een keer, maar misschien ook niet. Op dit moment was het meer voor mezelf. Ik wil namelijk al een tijdje wat gezonder in het leven staan en ongeveer 7 kilo moet er af. Vind ik..waarom..nou gewoon. Dan zit alles net even wat lekkerder en ben ik hopelijk minder een moeke en weer een beetje meer Vanessa. 😉 Oh en uiteraard zou het fijn zijn als ik deze zomer wanneer ik een badpak aantrek, me lekker voel in mijn lijf. Dat is eigenlijk nu mijn grootste doel!

Time for change 724x1024 - Mijn WW avontuur - deel 1

Geen dieet, maar een lifestyle change

Lets get some things straight. Ik ben en blijf voor altijd een foodie, maar begin van dit jaar heb ik gezegd dat ik wat nieuwe gewoontes in mijn leven wilde doorvoeren en dit is er eentje van. Dat betekent voor mij dat eten voor altijd een plezier moet blijven, maar dat ik misschien wel anders moet eten. Tevens wil ik wat kilo’s kwijt. Voor mij is dit WW avontuur ook niet een dieet, maar meer een proces waar ik me bewust wordt van wat ik eet en wat wel en niet goed is voor mijn lijf. Dit moet onderdeel worden van mijn eetgewoonten & life style en dan is afvallen een mooie bijkomstigheid.

Na wat research gedaan te hebben, kwam ik uit bij WW. Ik kon me goed herinneren dat mijn moeder ooit ook een dieet bij ze volgde en dat je zoveel gekookte aardappelen kon eten als je maar wilde. Het bleven 2 punten. Tegenwoordig zal dit wel anders zijn, maar daarover later meer.

De Boyfriend doet ook mee, dus dat is fijn! We hebben beide een WW abonnement en nemen het allebei even serieus. Goede motivator om het vol te houden en niet te cheaten. I like!

union bikes culinessa 1 2 1024x683 - Mijn WW avontuur - deel 1

Meer bewegen
Ook wilden we beide meer bewegen, maar daar ben ik nog een beetje mee aan het vogelen. Daarom kochten we een Fitbit. Ook deze bevalt me erg goed. Waarom een Fitbit? Om goed bij te kunnen houden hoeveel stappen ik zet. En ook weer een goede hulp om mijn best te blijven doen. Het mooie is dat je echt gemotiveerd raakt om de 10000 stappen te halen op een dag en dat je de Fitbit en de WW app aan elkaar kunt koppelen.

Mijn WW avontuur!

Ik wilde in ieder geval aan jullie laten weten dat ik dit ga doen, dan heb ik nog een derde motivator. Aan jullie laten zien hoe het met mijn hele bewustwordings proces gaat en welke tips ik jullie mee kan geven. Zeker omdat ik dit vanaf nu gewoon vol wil houden.

WW, het nieuwe Weight Watchers
Voor wie WW niet kent deel ik een aparte blog met meer informatie over het WW programma, maar het sprak mij dus aan omdat ze er van uit gaan dat je moet blijven genieten van eten. Op basis van je leeftijd, gewicht en doel hanteren ze een puntensysteem per dag (Smartpoints) waarmee je je doel kan behalen. Ook zag ik een te gekke campagne waar ik me 100 procent bij wil aansluiten: Op naar jouw zomerfiguur met WW! En hell yes, dat wil ik! Op naar meer summer confidence.

Ook vind ik het fijn dat ik alles online (via de site en een WW app) zelf kan bijhouden en niet per se in contact hoef te zijn met een WW dietiste. Tevens is er een online community die graag met je meedenken en je inspireren.

De komende tijd neem ik je dus mee tijdens mijn WW avontuur. Zoals ik eerder zei wil ik 7 kilo afvallen en hoop ik hierdoor mijn body confidence een boost te geven, nog voor de zomer. Zijn er nog dingen die je wil weten? Let me know in de comments, ik denk graag mee en wie weet kan ik je ook nog eens helpen met je vraag.

In de WW app kun je me vinden als gebruiker culinessa2.

WW proof recepten
Zalm pakketjes uit de oven
Bloemkool nasi
Caesar Salade

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Mijn WW avontuur - deel 1

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking 
met een bedrijf of merk. 

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.