WW programma – Update en Make over // Jullie zijn vast benieuwd hoe het nu gaat en ik dacht ik geef jullie weer een update, want er is een boel gebeurd. Voor wie het gemist heeft, ik deelde eerder “Mijn WW avontuur – deel 1”. Ondertussen ben ik dus alweer dik 2 maanden bezig met het WW programma. Wat gaat de tijd snel. Zoals ik al in mijn eerste post aangaf is dit voor mij geen afval wedstrijd, maar meer een lange termijn verandering in mijn eetpatroon.

Foodie proof

Ik zal eerlijk zijn, het is niet altijd makkelijk en ik ben natuurlijk wel een foodie en moet regelmatig eten voor werk op events, maar ook om recepten voor jullie te maken. Dat vergt wel wat gepuzzel, maar het WW programma leent zich daar perfect voor. Zo kun je makkelijk je extra punten inzetten, maar ook kun je als je bijvoorbeeld in de avond gaat uiteten overdag zero points maaltijden inzetten. Beweeg je extra dan verdien je fitpoints. Ook vind ik het bijzonder om te merken dat ik het niet alleen op de weegschaal zie, maar ook echt merk aan mijn kleren. Ook beginnen mensen nu tegen me te zeggen dat ze het kunnen zien. Funny..het doet me goed! Zit echt lekkerder in mn vel en intussen ben zowel ik als mn lijf gewend aan cleaner eten.

culinessa ww update 1 679x1024 - WW programma- Update en Make over

Wat mis ik nu het meest?

Ok, ik weet nu intussen dat niet de koekjes en zoetige snacks mijn zwakte zijn, maar met name de hartige dingen: loempia’s, pangsit, chips, borrelen met kaasjes en eigenlijk vooral gewoon avondeten. Mijn grootse uitdaging wordt dan ook als ik eenmaal mijn doel heb bereikt van 7 kilo, ik dat ook zo wil houden.

Ik zit nu op 6 kilo die er af is! YAAY wat ben ik blij 😉 Dat momentje op de weegschaal is waar je het echt voor doet. En dat motiveert weer echt om clean te eten en vol te houden. Op dit moment is het maar 6 kilo, omdat ik voor Culinessa ook naar leuke events moet. Zo had ik een heerlijke perslunch bij Nazka Peru en een diner in de wintertuin van het Krasnapolsky. Moest ik koken voor de blog en uiteraard ook proeven, dus dan gaat het iets minder snel. Toch vind ik dat prima! Zo hou ik het namelijk ook vol. Eigenlijk ga ik nu meer naar een modus waarin ik clean eet maar ook de gerechten eet waar ik zin in heb. Zo kan ik het goed volhouden.

Inzichten door WW

Door dit WW programma te volgen de afgelopen maanden heb ik echt wel een boel inzichten gekregen en heb ik een aantal dingen gewijzigd in mijn eetpatroon:
– We eten veel minder carbs en veel meer veggies.
– Yoghurt verwerk ik eigenlijk elke dag wel in een maaltijd; de ene keer als sla dressing, een lekkere dip bij groenten en de andere keer als ontbijtje.
– Ik zou het liefst elke dag rijst, pasta en aardappelen eten, maar nu weet ik wel beter. Ik eet het nog wel, maar veel minder. In plaats daarvan eet ik meer sla en groenten.
– Elke dag eet ik rauwkost: paprika, komkommer, worteltjes en cherry tomaatjes.
– Ei verwerk ik nu in allerlei vormen: hard gekookt, als een omelet of als een wrap met sla,groenten en kipfilet.
– Hoe lekker ik kippedijfilet en een goede rib eye ook vind, ik eet nu een stuk magerder vlees. Zo haal ik regelmatig kalkoenfilet, kipfilet en eten we ook wel biefstuk maar dan een stukje met minder vet.
– Zalm, zeebaars en dorade staan ook regelmatig op ons menu.
– In plaats van friet probeer ik ook veel meer een gepofte / gekookte/ aardappelpuree op tafel te zetten.

Al met al probeer ik om minder vet te eten en een stuk bewuster te zijn wat ik wel/ niet eet. Heel vet eten daar word ik nu niet blij van en mijn lichaam is dat ook echt ontwend, dus dat doen we een stuk minder. De WW app is nog steeds een fantastische hulplijn en inspiratiebron.

Zelf tijdens een weekendje weg naar Gent ging het helemaal goed met het eten. Zie hier mijn ontbijtje!

culinessa ww update breakfast 1 738x1024 - WW programma- Update en Make over

WW make over

Ik wilde altijd al een keer een make over krijgen en met een stylist aan de slag. Je koopt namelijk altijd wel een beetje dezelfde soort kleren en ik was benieuwd hoe iemand mij wat meer business proof, maar toch vrouwelijk kon maken. Dus wel Vanessa, maar dan net ff anders zeg maar.

Het was een hele fijne ervaring. Ik werd onder handen genomen door een fantastisch team: Ilse Adams van Madamski.be en Jirka Asselberghs van Salon 112. Ik heb mijn telefoon weggelegd en af en toe had Sarah van WW hem in haar handen om wat snap shots te maken. Ik wilde namelijk echt in het moment zijn en genieten van alle verwennerij. Het is moeilijk te omschrijven, maar ik vond het echt zo fijn om een keer met iemand door kleding heen te lopen die je eigenlijk allemaal past. En dat alles leuk staat..echt te gek!

Zie hieronder een reveal momentje. Ik had wel even nodig om echt te beseffen dat ik het was 😉 IT WAS REALLY me. Vind je het leuk, lees dan zeker ook mijn succesverhaal over het WW programma.

culinessa ww update reveal 1 843x1024 - WW programma- Update en Make over

Meer info over WW

Wil je zelf misschien ook aan de slag met het WW programma en heb ik je een beetje geinspireerd; bekijk dan de volgende posts:
Het WW programma, hoe werkt dat precies?
Mijn WW avontuur
Wat kun je eten tijdens het WW programma

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - WW programma- Update en Make over

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking 
met een bedrijf of merk. 

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.