Bloemkool nasi // Nu ik wat bewuster eet, ben ik getriggerd om recepten te maken die niet op smaak inleveren, maar mij wel helpen tijdens mijn WW avontuur. Zo kwam ik op het idee om deze bloemkool nasi te maken. Hij scheelt behoorlijk in punten vergeleken bij een gewone nasi die van rijst gemaakt wordt. En had ik al gezegd dat ie goed vult? Pak je boodschappenlijstje maar, want deze wil je maken! Ben je niet aan de lijn, maar vind je het gewoon leuk om te proberen, geloof me je zal niet teleurgesteld zijn.

Dit recept voor bloemkool nasi past perfect bij de zalm pakketjes uit de oven. Wil je het liever met kip maken, dan kun je 200 gram kipfilet in stukjes opbakken en toevoegen aan dit recept. Heb je wat extra punten dan kan je ook een van de WW chipjes erbij eten, de Thai Chilli bijvoorbeeld. Deze zijn voor het hele zakje 2 punten.

Ik merkte overigens dat de volgende dag mijn bloemkoolnasi nog lekkerder was. Ik at hem erbij met witlof bootjes om te scheppen.

Smartpoints bij dit recept

Deze nasi is gemaakt voor 2/3 personen en per persoon 4 smartpoints.
Gember = 0 smartpoints
Knoflook = 0 smartpoints
Bloemkool = 0 smartpoints
Soja saus = 0 smartpoints
Ei = 0 smartpoints
Olijfolie = 6 smartpoints
Sesamolie =6 smartpoints
Zout en peper = 0 smartpoints
Rode peper = 0 smartpoints
Bosui = 0 smartpoints
Komkommer = 0 smartpoints
Totaal = 12 smartpoints voor het gerecht, dus 4 punten per persoon!

EXTRA
[Gebakken uitjes, 1 tl = 1 smartpoint]
[WW chips, 2 smartpoints]
[Kippenvleugels: 100 gr, = 5 smartpoints]

bloemkool nasi ww proof 1 2 683x1024 - Bloemkool nasi - WW proof

Recept bloemkool nasi

~ 3 personen
Ingrediënten

4 tl olie
3 eieren
1 duimstukje Gember
1 teen Knoflook
1 Bloemkool
2 el Soja saus naar smaak
3 el sesamolie
snufje witte peper
Zout en peper
100 gr groene erwten
1 Bosui, groene gedeelte (gekookt)
[Optioneel: rode peper]

Hoe maak je bloemkool nasi?

Maal in een keukenmachine de bloemkool (zowel de roosjes als de stronk) tot de grootte van een rijstkorrel. Zorg dat het niet te fijn wordt want dat wordt het papperig. Je kan tegenwoordig in de supermarkt ook wel kant en klare bloemkool rijst kopen.
Zet een wok op het vuur en doe daarin de helft van de olie (2 tl).
Kluts de eieren en bak ze tot roerei. Zet opzij.
Verhit nogmaals de wok met de rest van de olie en fruit hierin de gember, knoflook en evt rode peper aan.
Voeg nu de bloemkool toe en roerbak dit zo’n 3-4 minuten totdat alles goed warm is.
Voeg nu de sojasaus toe en roer alles goed door elkaar.
Maak af met de sesamolie en een snufje witte peper.
Voeg nu de groene erwten en de gebakken roerei toe en wok nog 1 minuut..
Breng op smaak met zout en peper.

bloemkool nasi ww proof 2 1024x683 - Bloemkool nasi - WW proof

Serveer de bloemkool nasi met ei (of bak een ei per persoon), komkommer in schijfjes, gebakken uitjes, kroepoek/chipjes en eventueel wat extra bosui en rode peper naar smaak. De BF wilde graag kippetjes, dus die maakte ik ook voor hem erbij. Gewoon deze kipkluifjes uit de Airfryer. Of bekijk de variatie van Suzanne van puursuzanne.nl

Wil je meer lezen over mijn WW avontuur, check dan onderstaande artikelen:
Mijn WW avontuur – deel 1, waarom doe ik dit?
Het WW programma, hoe werkt het nou precies?
Wat kun je eten tijdens het WW programma?
WW programma update en make over, hoeveel ben ik nu afgevallen?
– Een heerlijk recept voor zalm pakketjes uit de oven, WW proof!
Recept caeasar salade, WW proof.

Meer informatie over het WW programma vind je op de WW site.

bloemkool nasi ww proof 1 683x1024 - Bloemkool nasi - WW proof
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Bloemkool nasi - WW proof

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.