Recept roerei met truffel en garnalen // Wauw, het is alweer bijna pasen. Ongelofelijk hoe snel een jaar voorbij gaat. Wij vieren dat hier thuis altijd met de familie van beide kanten. 1 dag zijn we dus met mijn familie en de andere dag met de familie van de BF. Beide dagen zitten we lekker lang aan tafel en genieten van een hoop lekkernij. Elk jaar proberen we iets anders op het menu te zetten en het onszelf vooral niet te moeilijk te maken. De kleintjes mogen lekker in de tuin zoeken naar chocolade eieren en wij bereiden ondertussen de brunch voor. 

Cecile van de smaak van Cecile vroeg mij of ik mee wilde doen met een paasbrunch en wie zegt nou nee tegen een brunch met mede foodies. Ik kon alleen maar denken WOW, zie je de tafel al voor je?? Onder mijn recept vind je ons menu, hopelijk vinden jullie hier wat lekkere paasinspiratie terug.

En toen moest ik dus nadenken over een gerechtje. Het leek me leuk iets op tafel te zetten dat we nog niet eerder aten tijdens pasen. Het gerechtje is prima geschikt als brunch, lunch of voorgerechtje tijdens een diner. Ik ben gek op gebakken eitjes, en heb van mijn vader een hele speciale leren maken ooit. Het recept van zijn omelet vind je hier. Het volgende recept onstond een beetje daardoor, maar ik wilde het er wel een stuk feestelijker uit laten zien. Dus is het deze geworden met wat inspiratie uit het mooie kookboek Truffel! Hopelijk vinden jullie het ook net zo lekker.
IMG 0700 - Recept roerei met truffel en garnalen

Recept voor roerei met truffel en garnalen

~4 personen
Ingrediënten
4 Eieren
8 EL Melk
2 tl Truffeltapenade (salsa tartufata)
Boter
Zout en peper
8 tijger garnalen
Handjevol Rucola
2 sneetjes brood

IMG 0714 - Recept roerei met truffel en garnalen

Hoe maak je roerei met truffel

In een kom kluts je melk en eieren.
Toast de sneetjes brood en snijdt in repen van 1,5 cm breed.
Maak de garnalen schoon en bak ze even in een pan met 1 theelepel boter.
Breng op smaak met wat zout en leg apart.
In een andere pan, voeg wat boter toe en maak roerei. 
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg op het laatst de truffeltapenade toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het ei in 4 porties.
Neem 4 glaasjes en leg bij elke op de bodem wat roerei, wat rucola en 2 garnalen.
Serveer ernaast op een bordje met wat toast repen.

Vond je dit receptje lekker voor roerei met truffel en garnalen, neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier. Oh en ik maakte al eerder een heerlijke Mango lassi voor pasen.

Nu ben je zeker benieuwd wat de anderen maakten?
Marleen van Eten uit de volkstuin maakte een Lente ui soepje
Ellen van In my red kitchen maakte Muffins met bacon & maple syrup
Cecile van de smaak van Cecile maakte Oeufs en cocotte met lentegroenten 
Hazel van Cookiecottage maakte Hot cross buns
Diane van Cuisine de Clementine maakte Warme kaneelbroodjesAnne Ruth van Kookmeisje.nl maakte Kokos vogelnestjes met ”eitjes”
Suus van Foodbandits maakte Luchtige amandeltaart met een hint van grapefruit

Heerlijk menutje toch? Ik wens jullie een vrolijk pasen allemaal!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept roerei met truffel en garnalen

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)