Tonijn tartaar met een pittige mayo // Oh la la, ik ben al een beetje aan het nadenken hoe ik dit jaar mijn kerstdiner vorm wil gaan geven. Ik deel met jullie daarom de komende tijd een aantal gerechtjes die perfect geschikt zijn voor de feestdagen, maar ook voor een speciaal etentje of een verjaardagsfeestje! Dit recept voor een tonijn tartaat met pittige may is onderdeel van een heus Chinees kerstmenu. Als hoofgerecht maakte ik een gemarineerde kippenbout met char siu saus en last but not least een heerlijk toetje met een vleugje pit: een chocolade mousse.

IMG 6592 - Recept Tonijn tartaar met een pittige mayo

Recept voor een tonijn tartaar met een pittige mayo en een cracker van filodeeg

~4 personen
Ingrediënten
Tonijn (sashimi kwaliteit) 320 gram
1 Bosui, groene gedeelte
3 EL Mayonnaise
3 EL Citroensap
1,5 tl Lee Kum Kee Chiu chow Olie
Zout
4 x blaadje van Filodeeg
Eiwit
Sesamzaadjes

Hoe maak je tonijn tartaar met pittige mayo en een cracker van filodeeg

Snijd de bosui fijn en hak deze.
Snijd de tonijn in kleine blokjes van 1 x 1 cm en hak met een scherp mes de tonijn helemaal fijn tot je een mooie tartaar hebt.
In een kom meng je de mayonnaise samen met de citroensap en de chiu chow olie.
Voeg nu de tonijn toe en breng op smaak met zout.
Wil je het pittiger, voeg dan nog wat van de Lee Kum Kee Chiu chow Olie toe.
Besmeer het filodeeg met wat eiwit en strooi er wat sesamzaadjes over heen.
Bak in 5 minuten af op 175 graden heteluchtoven en laat afkoelen.

Serveersuggestie
Je kan gebruik maken van een steekring om je tartaar netjes te serveren, maar ik vond het leuk om ook hier een twist aan te geven. Ik serveer hem dus in een weckpotje! Ziet er gelijk feestelijk uit, toch?
Op de bodem van het potje leg je nu de tonijn en daarboven wat van de groene kant van de bosui. Leg de filo cracker ernaast.

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Recept Tonijn tartaar met een pittige mayo

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.


0/5 (0 Reviews)