Chinese gestoomde vis // Zoals jullie gemerkt hebben is het wat rustiger op de blog. Dit heeft te maken met wat drukte en wat prive rompslomp. Ik probeer een stukje live te zetten wanneer ik er de rust en tijd voor heb.

Heb ik veel ruimte, dan zullen er zoals gewoonlijk wat meer artikelen per week verschijnen. Mocht ik dat niet redden, neem me dan niet kwalijk, ik doe mijn best. Goed en dan nu terug naar het recept.

Ik heb jullie weleens verteld dat ik vroeger een echte lekkerbek was en een fijnproevertje. Heel veel zin om zelf te koken had ik niet, maar toen ik een jaar of 21 was besloot ik dat ik toch wel meer moest kunnen dan alleen een eitje bakken. Wel een heerlijk eitje overigens, maar toch. Ik besloot om mijn persoonlijke favorieten van familie en vrienden te leren. Gelukkig waren ze zo lief en vonden ze het geen enkel probleem om hun recepten met mij te delen.

Welke vis gebruiken voor de Chinese gestoomde vis?

Een van mijn all time favorites is gestoomde vis op Chinese wijze. Kantonees om precies te zijn. Vriendin N leerde mij dit en sinds ik weet hoe makkelijk het is, eten wij dit met regelmaat. In dit recept gebruik ik een forel, maar je kunt ook gerust een tilapia gebruiken of een red snapper. Heel vaak eten wij dit met dampende witte rijst en gewokte Pak Soi, Kai Lan of Choi Sam oftewel een Chinese groente.

Overigens wordt het traditioneel gestoomd in een stoommandje, maar ik bedacht me enige tijd geleden dat het prima en papillote (in een vispakketje) kan. Smakelijk eten voor straks!
IMG 0483 1024x683 - Gestoomde vis op z'n Chinees

Recept voor een gestoomde Vis (pakketje) op zn Chinees

~4 personen

Ingrediënten
2 forel visjes (400gr)
2 Bosui
5 cm Gember
4 EL Light Soy Sauce
6 EL Olijfolie
Zout
Peper
1 vel bakpapier

Methode
Verwarm de oven voor op 180 C.

Spoel de forel af met water en laat goed het uitlekken.
Snijd ondertussen de bosui in schuin ringetjes en de gember in lucifer stokjes.
Gebruik een vel bakpapier en leg daar 2 EL olijfolie op, bestrooi met zout en peper en strooi wat van de bosui en gember eroverheen.
Leg nu de forellen op het bakpapier en gebruik de helft van de overgebleven gember en bosui om die zowel op als in de forellen te stoppen.
Vouw er een pakketje van en maak het goed dicht. Bak het vispakketje in 25 minuten gaar.
Haal het vispakketje uit de oven en strooi er de andere helft van de bosui en gember overheen.
Verhit 4 EL olie in een pan en giet dit over de gestoomde vis heen.
Blus af met 4 EL light soy sauce.

Tip! Wil je wat meer pit hebben, voeg dan een gesneden rode peper toe.

Vond je dit receptje lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.

Meer Chinese recepten:
Char Siu van Julius Jaspers

Chinese dumplings “Jiaozi”

Chinees gehakt met sperziebonen ⋅
Chinees gestoomde vis
Chinese party snacks 
Chinese witte kip 
Feestelijke gehaktballetjes met cola 
Hoisin spareribs 
Inktvis met zout en peper
Karbonaadjes met gebakken aardappeltjes 
Ken Hom Chicken Wings 
Siu Mai 
Sticky Cola Kip 
Witte nasi 
Zoetzure kip met ananas 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Gestoomde vis op z'n Chinees

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.