Kip Cashew is denk ik wel een van de eerste Thaise gerechten die ik at. Mijn zusje werkte destijds bij een Thais restaurant en zo kwam ik in aanmerkingen met deze keuken. Ik vond het zo een lekker gerecht dat ik het minimaal 1 x per maand maakte en dat is veel. Zeker voor iemand zoals ik die gewend is heel gevarieerd te eten. Ik was er een beetje verslaafd aan kun je zeggen. Nu is dat niet meer zo, maar elke keer als ik het maak denk ik, goh wat is het toch lekker! Het is nl een gerecht dat zo snel klaar is; terwijl je je rijst kookt, maak je de kip cashew en spinazie klaar en binnen 20 minuten zit je aan een koningsmaaltje, toch? 
 

Thaise kip cashew schotel met rijst en gewokte groenten

 
Ik maakte deze Thaise Kip Cashew ook voor de Koken met Aanbiedingen app. Houd je niet van spinazie, vervang deze dan voor bijvoorbeeld Pak Soy of andere gewokte groenten. Enjoy!  KMA Culinessa Thai Kip Cashew2 1024x682 - Thaise Kip Cashew met Spinazie

Recept voor Thaise Kip Cashew met Spinazie

Ingrediënten ~ 4 personen
3
00 gr Kipfilet – in even grote stukjes gesneden 

150 gr Cashewnoten 
Pandanrijst voor 4 personen 
2 EL Oestersaus 
1 EL Vissaus
1 EL Suiker
1 grote teen Knoflook – geperst
3 EL Water
1 Chilipeper – fijn gesneden
Zout

Peper
Olijfolie
[Optioneel 1/2 theelepel maizena]

Voor de spinazie
200 gr Baby spinazie
2 cm gember

1 EL olijfolie
2 theelepels oestersaus

Hoe maak je Thaise kip cashew?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak ondertussen de kip cashew. 
Verhit 1 EL olie in een pan en bak de knoflook goudbruin en voeg de kipfilet blokjes toe.
Bak de kipfilet in 5 minuten lichtbruin, schep af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de oestersaus, vissaus, suiker en water toe en roerbak op een wat hoger vuur gedurende 5 minuten. Blijf goed omscheppen.
Als laatste voeg je de cashewnoten en chili peper toe. Laat nog 3 minuten bakken op een laag vuur.
Wil je de saus wat indikken, voeg dan een halve theelepel maizena toe en meng goed door elkaar. 
Voor de spinazie
Snijd de gember in schijfjes. Voeg nu 1 EL olijfolie een wokpan en bak de gember tot die glazig is.
Voeg de spinazie toe en blijf omscheppen.
Als laatste voeg je de oestersaus toe.Verdeel de rijst over 4 personen, serveer met de groenten en kip cashew.
 

Nog meer Thaise gerechten serveren?

Maak dan ook een van deze heerlijke gerechten:
Thaise borrelnootjes
Thaise biefstuksalade
Thaise papayasalade
Thaise kip cashew
Thaise groene curry met kip
Thaise wok garnalen
Tom Kha Kai soep
Thaise pompoensoep
Thaise gebakken rijst
Sticky rice met mango

Of bekijk even onze Thaise recepten pagina.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Thaise Kip Cashew met Spinazie

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.