Thaise groene curry met kip of Gaeng Kiaw Wan Gai// Het wordt weer kouder en dan ga ik toch terug naar onze comfort food favorieten hier thuis. Een daarvan is Thaise groene curry met kip en ik hoor van velen dat deze niet te onderscheiden is van de echte of die je bij een goede Thai kunt eten. Hoe ik hem maak en mijn geheim hiervoor deel ik hieronder 😉

thaise groene curry met kip 1 - Recept Thaise groene curry met kip

Groene curry pasta

Een groene curry is een pasta op basis van allerlei kruiden: denk aan citroengras, Thaise groene pepertjes, laos, kurkuma, limoenblaadjes, sjalotten, trasi, korianderzaad, komijnzaadjes en ga zo maar door. 

Op mijn to do staat zeker nog een groene curry van scratch maken, maar daar kom ik een andere keer op terug. Wel deel ik graag met jullie een van mijn best bewaarde geheimen: de Thai Shop op de Koningsstraat 42 in Amsterdam. Daar haal je de beste curry’s. Ook deze groene!

Je kunt deze groene curry maken met garnalen, vis of kip. Uiteraard ook helemaal vega met een heleboel groenten! Dat kan allemaal. In deze variant gebruik ik Thaise aubergines. Dit gerecht staat binnen een kwartier op tafel, dus perfect voor doordeweeks.

Vega variant:
Vervang de gewone kip door vegetarische kip of gebruik gebakken tofu als vervanger.

thaise groene curry met kip 2 - Recept Thaise groene curry met kip

Recept Thaise groene curry met kip

~ 4 personen
Ingrediënten
1 EL groene curry pasta
1 EL olie
1 pakje Aroy D kokosmelk, 250 ml
4 kippendijfilets, in kleine stukjes gesneden
6 Thaise aubergines, in 4en gesneden
2 takjes Thaise basilicum, ook wel bekend als Horapa
Vissaus
Bruine Suiker

Hoe maak je Thaise groene curry met kip

Verhit de olijfolie in een (wok)pan en bak hierin de groene curry pasta gedurende 1 minuut.
Voeg nu 1 EL van de kokosroom toe en meng dit samen met de groene curry pasta. 
Snijd de kip in reepjes en bak nu de kip halfgaar tot dat die een beetje gekaramelisseerd is van buiten. 
Met 1/2 EL vissaus bak je de aubergines samen met de kip.
Voeg nu de rest van de kokosmelk toe.
Breng op smaak met de bruine suiker, zout en evt wat vissaus.
Pluk de takjes van de Thaise basilicum en laat de aubergines en kip samen met de saus inkoken.
Serveer met witte <het liefst dampende> rijst.

Ik maakte nog meer lekkere Thaise recepten:
Thaise biefstuksalade ⋅ Een lauwwarme salade met een pittige frisse dressing.
Thaise kip cashew ⋅ Een Thaise klassieker geserveerd met gewokte spinazie
Thaise Pompoensoep ⋅ Een pompoensoep, gemaakt met oa kokosmelk.
Thaise gegrilde kip ⋅ Thaise gegrilde kip genaamd Gai Yang
Thaise Gebakken vis 

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept Thaise groene curry met kip

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)