Thaise sticky rice met mango // Soms heb je zo een dag waarbij je gewoon lekker op vakantie wil zijn. De zon schijnt dan lekker en je kunt er heerlijk gemasseerd worden. Bij zo een tropische vakantie hoort natuurlijk ook lekker eten. Tenminste dat is voor ons echt vakantie vieren! Ik mag eigenlijk niet klagen, want ik heb een fantastische zomer gehad en we zijn dit jaar gezegend geweest met mooi weer tot vorige week. Toch miste ik het vakantiegevoel 😉

Dus tijd voor wat comfort food. Een toetje zoals deze Thaise sticky rice met mango neemt mij mee terug naar onze vakantie in Thailand. Deze vakantie was ongeveer 10 jaar geleden en terwijl ik dit berichtje aan het typen ben, bedenk ik dat ik het weer op mijn top vakantiebestemmingen lijstje moet zetten. Nu is het tijd voor een heerlijke toetje, Thaise sticky rice met mango.
IMG 4846 1024x1024 - Thaise sticky rice met mango

Recept voor Thaise sticky rice met mango

Ingrediënten
1 geschilde Mango – in partjes gesneden
1 Cup kleefrijst
1 Cup kokosmelk – Ik gebruik n 250 ml Kara pakje

1/2 Cup water
2 EL suiker
een snufje zout

1 tl getoaste sesamzaadjes

Hoe maak je Thaise sticky rice met mango?

Week de kleefrijst minimaal 1 uur in warm water.
Als je de tijd hebt, is het nog beter om het een nachtje te laten staan.
Laat de rijst na een uur uitlekken en zet apart.
In een pannetje, voeg je rijst, kokosmelk, water, suiker en een snufje zout toe.
Breng langzaam aan de kook op laag tot middelhoog vuur. Blijf roeren.
Mocht het nodig zijn, voeg dan wat water toe om het vochtig te houden.
Het is heel belangrijk om te blijven roeren, want je wil niet dat het aan de onderkant van de pan kleeft.
Het duurt ongeveer 15 tot 20 minuten tot het gekookt is.
De rijst zal een beetje plakkerig zijn en heeft als het goed is alle vocht opgenomen.
Proef het en voeg eventueel nog wat water toe.
Wanneer je het serveert giet je nog wat van de kokosmelk over het toetje heen.
Strooi wat sesamzaadjes en serveer naast de gesneden mango.

IMG 4848 1024x1024 - Thaise sticky rice met mango

Populaire Thaise gerechten

Zin om meer populaire en bekende Thaise gerechten te maken? Ik deel op de Thaise recepten pagina steeds meer lekkere gerechten, dus neem vooral daar een kijkje voor klassiekers als Thaise papaya salade of Thaise kip cashew.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Thaise sticky rice met mango

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)