Purunchi  Curacao // De afgelopen dagen miste ik Dushi Korsow echt, mijn familie, vrienden en natuurlijk het lekkere eten. Mijn mini ook, dus gingen we foto’s kijken en toen dacht ik vandaag deel ik deze post met jullie. Soms stap je ergens binnen en dan weet je van tevoren al dat het een feestje gaat worden, dat voel je gewoon. Dat gevoel kreeg ik ook toen ik Purunchi binnenstapte. Niks fancy, niks ingewikkelds, maar ZO goed! Echt!! Mijn tante R vertelde me over dit pareltje op Curacao, dat wordt gerund door een vriendin van haar. Niet echt een restaurant, maar meer een verlengstuk van de woonkamer, waar vrienden en familie op bezoek kunnen komen en een lekker vers visje kunnen komen eten. Vanwege de kwaliteit is het best een berucht tentje op Curacao en kan ik het gewoon niet maken om het niet te delen met jullie. 

IMG 0442 300x300 - Purunchi - de lekkerste gebakken vis van CuraçaoIMG 0444 300x300 - Purunchi - de lekkerste gebakken vis van CuraçaoIMG 0446 e1406148920320 300x300 - Purunchi - de lekkerste gebakken vis van Curaçao
IMG 0439 e1406148352566 300x300 - Purunchi - de lekkerste gebakken vis van CuraçaoIMG 0443 300x300 - Purunchi - de lekkerste gebakken vis van CuraçaoIMG 0445 e1406148437427 300x300 - Purunchi - de lekkerste gebakken vis van Curaçao
Je komt aan bij Purunchi en een rustgevende schilderij met bootjes verwelkomt je. Zodra je een voet binnenzet ben je belandt in de keuken en wordt je vriendelijk begroet door de kokende dames. Doe je nog een stapje vooruit kom je uit op een heel klein terrasje met een grote tafel en twee kleinere tafeltjes. Kabbelen bootjes en een heerlijk windje komen je tegemoet. Er hangt zo een relaxte vibe dat je hier wel uren zou kunnen hangen. Boven hebben ze ook een hangmat gespannen, dus dat zou je ECHT kunnen doen, nadat je klaar bent met eten. Zo een fijn plekje, ik ben er echt verliefd op geworden. Met het Polar biertje erbij was het echt perfect! Voor je neus zie je een meneer net gevangen vis schoonmaken terwijl een ander het staat te bakken. De geuren die vrijkomen geven je best honger! Dus tijd om wat te eten te bestellen.

Het menu is niet echt een menu, maar meer een muurschildering met daarop de meest gevangen vissoorten. Soms ben je net te laat en moet je dan maar genoegen nemen met de overgebleven vangst van de dag. Deze zijn net zo lekker als de bekende Piska Kora of Purunchi vissen waar men echt voor komt. Gina heeft ook een hele grote poster hangen waar eigenlijk alle vissen staan afgebeeld en dan terwijl ze met je door de “menukaart” loopt, kan ze heel makkelijk laten zien over welke vis ze het heeft. 

Je kan kiezen om gebakken vis te eten met een heerlijke paprika tomaten saus, gebakken banaan, klein slatje, uitjes op zuur en:
– gekookte Funchi (beste te vergelijken met polenta, maar dan zacht)
– gebakken Funchi; heerlijk knapperige funchi frieten;
– Tutu (hetzelfde als funchi, maar dan met zwarte bonen en suiker toegevoegd (denk ik) of
– gestoomde banaan.

De drankjes op het menu worden ook echt met liefde gemaakt: ze hebben Awa di Lamunchi, een verfrissende drank gemaakt van limoentjes), Awa di Tamarein (Tamarinde pulp gemixt met water; lees hier mijn recept voor tamarinde syroop), Polar bier of Amstel Bright of gewoon een koud glaasje water.

IMG 9362 1024x1024 - Purunchi - de lekkerste gebakken vis van Curaçao
Voor mij echt een feestje op mijn bord en wat hebben we er van gesmuld zeg. Wel meerdere keren tijdens onze vakantie!

Een ding waar je rekening mee moet houden is dat je wel eens lang zou kunnen wachten op je eten. Maar het is het wachten echt waard. Wil je echt de specialiteiten Piska Kora en Purunchi eten, dan zou ik vroeg bellen en je visje reserveren. Het maakt dan niet uit dat je later komt, maar dan sta je iig niet voor een teleurstelling.

Purunchi

Tegenover de water fabriek bij Koredor.
Telefoonnummer: 00 5999 5113213

Vond je dit leuk om te lezen, lees dan ook mijn andere blogpost met tips over Curaçao. Verder maakte ik ook gebakken Funchi maar dan met een tomatenmarmelade, maar ook de bekende johnny cake, kaasballetjes of een frisse awa di lamunchi!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Purunchi - de lekkerste gebakken vis van Curaçao

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.