Caribbean Chef: Helmi Smeulders // Het voelt als eeuwen geleden en eigenlijk wil ik heel graag terug naar mijn dushi Korsow, maar voor nu moet ik het doen met de herinneringen en foto’s.

Tijdens mijn laatste vakantie op het eiland heb ik een dagje gezellig met Helmi aka Spice Girl doorgebracht. Ik hoor je denken, kennen die bloggers elkaar nou allemaal? Nou, niet in het echie, maar vaak wel digitaal. Ook wij volgden elkaar al enige tijd via Instagram en toen Helmi een fantastisch kookboek uitbracht, mocht ik die ook reviewen. Niet lang daarna boekten wij een ticket naar Curacao en het leek me het allerleukste om samen met Helmi uit haar boek te koken en haar verhaal te horen.
IMG 1087 1024x683 - Koken met Caribbean Chef: Helmi Smeulders
Gelukkig vond zij dat net zo gezellig, prikten we een datum en ging ik met een wijntje onder mijn arm op Culi avontuur. Ik ontmoette Helmi in haar kookstudio en ik kon gelijk plaatsnemen en smullen van een door haar team bereidde lunch. We aten o.a. Jamaican Jerk Chicken skewers, zoete aardappelsalade, mango mayo en smashed avocado. Goed begin van mijn Curacao Spice Girl adventure. Het was zo gezellig en behalve lekker eten, heb ik ook eea geleerd. Zo fileerde ik onder toeziend oog van Helmi een Lion Fish. Me so proud!

Goed, terug naar Helmi. Ze verhuisde alweer meer dan 15 jaar geleden naar Curacao. Na enkele jaren te hebben gewerkt als bedrijfsjurist begon Helmi aan haar culinaire avontuur. Samen met een vriendin trok ze de stoute schoenen aan en begonnen ze een catering bedrijf. Een eigen foodblog kon natuurlijk niet uitblijven, maar dat was niet genoeg. Na enkele jaren succesvol te hebben gecatered, besloot ze dat het tijd werd om een eigen kookboek uit te geven. Met als resultaat: Modern Caribbean Flavors.

IMG 1115 e1467538112903 942x1024 - Koken met Caribbean Chef: Helmi Smeulders
image28 - Koken met Caribbean Chef: Helmi Smeulders
image29 - Koken met Caribbean Chef: Helmi Smeulders
image30 1024x1024 - Koken met Caribbean Chef: Helmi Smeulders
IMG 1075 740x1024 - Koken met Caribbean Chef: Helmi Smeulders

IMG 1137 1024x683 - Koken met Caribbean Chef: Helmi Smeulders

Op Curacao aten we, lekker op de porch onder het genot van een wit wijntje, Lion Fish gegrild in een bananenblad met limoensap, jalapeños en koriander. Eenmaal thuis wilde ik de heerlijke lunch die ik met haar en haar team at zelf op tafel toveren voor de BF en de mini. En wat een feestje was dat. Leuk om te zien dat Helmi toch een moderne twist heeft gegeven aan de Caribische keuken; best gewaagd als je het mij vraagt.
IMG 1925 1024x657 - Koken met Caribbean Chef: Helmi Smeulders

In het boek komen af en toe ingrediënten voor die wellicht niet heel makkelijk te verkrijgen zijn. Kleine tip: in plaats van Masbangu kun je makreel of sardientjes gebruiken en in plaats van Lion fish kun je kabeljauw of snoek gebruiken. Wees niet bang om er een creatieve draai aan te geven!

De recepten zijn lekker uitnodigend, de fotografie sfeervol en lekker licht. Echt een feestje.

Op mijn korte termijn to cook list staan:
– Funchi Frietjes, aangezien funchi een van onze favorieten is hier thuis
– Ceviche van tonijn

Modern Caribbean Flavors
ISBN: 978-99904-60-74-2

Engelstalig
Prijs € 21,95
Kopen kan hier.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Koken met Caribbean Chef: Helmi Smeulders

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.