Ondanks dat de zomer er een beetje van door is, wil ik vandaag toch een drankje met jullie delen waarmee je gelijk weer in zomer modus komt.

Wij gaan bijna elk jaar op vakantie naar Curaçao omdat mijn omaatje van 95 jaar daar woont en we haar zo vaak mogelijk willen zien. Op zich ken ik het eiland best goed. Ik schreef al eerder over mijn culinaire favorieten op het eiland, over Landhuis Dokterstuin, Purunchi en Plasa Bieu. Iets waar ik nooit aan zal wennen daarentegen is de hitte, want heet dat wordt het wel daar op Dushi Korsow. De airco is mijn bff en verder probeer ik zoveel mogelijk te drinken. Een klassieker op curacao is dus Awa di Lamunchi: een verfrissend drankje gemaakt met limoentjes, ijskoud water en suiker.

Mocht je een keer op het eiland zijn, dan moet je echt een Awa di Lamunchi drinken bij Beach club Aloha. De bartender Mike maakt dan de lekkerste awa di lamunchi, met gecrushd ijs en al. Misschien zijn het zijn skills, misschien mijn emoties, lekker was die zeker!

Awa di Lamunchi Culinessa
Recept voor Awa di Lamunchi ~ 1 liter

Ingredienten
1 liter ijskoud water
3 limoentjes
10 volle theelepels suiker 
Ijsklontje/ gecrushed ijs

Methode
Pers al het sap van de limoenen en combineer met suiker en water.
Proef het en breng anders nog meer op smaak met limoensap en suiker.
Serveer met [gecrushed] ijs.
Je kan het ook invriezen en er een frozen awa di lamunchi van maken.

Ik heb nog meer lekkere Antilliaanse recepten die je misschien ook wil maken:
Arepa di Pampuna – Pompoenpannenkoekjes
Awa di tamarijn – Tamarinde siroop
Gebakken Funchi – Krokant Gebakken polenta
– Antilliaanse Kaasballetjes

mike's awa di lamunchi aloha

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]