Enige tijd geleden liet ik jullie via Social media weten dat ik een leuke opdracht voor kerst mocht doen. Ik mocht voor Lee Kum Kee aan de slag en een Chinees kerstmenu met een moderne twist voor jullie ontwikkelen. Heel leuk, want ik denk dat iedereen die met enige regelmaat authentiek Aziatisch eten kookt, vast de producten van Lee Kum Kee gebruikt. Ik in ieder geval wel. Mijn moeder kookte al met deze producten terwijl ik opgroeide dus toen ik op mezelf ging wonen was het vanzelfsprekend om een aantal van deze must haves in huis te halen. Zo hebben wij altijd de oestersaus, de light soy sauce, de hoi sin saus en de char siu saus in huis.

Maar goed, terug naar kerst. Ik ging dus aan de slag en bedacht twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en twee nagerechten. Jullie mochten bepalen wat het nou precies zou worden en welke gerechten ik voor jullie ging voorbereiden.

Bij Chinees eten denkt men al heel gauw aan Babi Pangang, Nasi en Foe Yong Hai. Dit is echter niet helemaal terecht, want de keuken heeft nog zoveel meer te bieden. Op mijn receptenpagina vind je een aantal Chinese klassiekers die hier vaak op tafel verschijnen. Extra leuk dus om er net ff een andere draai aan te geven en een modern menu voor kerst samen te stellen.

Het menu
Als voorgerechten bedacht ik een tonijn tartaar met een pittige mayo en een crackertje van filodeeg met Chiu Chow Chili-olie of een salade bootje met gegrilde eendenborst en noodles met Hoisin-saus. Als hoofdgerechten een met Char Siu saus gemarineerde kippenbout van de grill met witte rijst en geblancheerde paksoi of gestoomde vispakketjes met gember, bosui en lichte sojasaus. Als dessert een pittige chocolademousse met rode vruchten en Chili-olie of een gebakken wonton met gekarameliseerde banaan en geroosterde pinda’s.

Uiteindelijk hebben we nu na drie weken stemmen een Chinees kerstmenu met een moderne twist waar ik heel blij van word en hopelijk gaan jullie daar van smullen de komende dagen! Hieronder de recepten. Ik ben heel benieuwd hoe jullie het zullen vinden.

IMG 6592 - Chinees kerstmenu + recepten met Lee Kum Kee

Als voorgerecht het recept voor een tonijn tartaar  met een pittige mayo en een cracker van filodeeg.

Het product dat ik gebruik is de Lee Kum Kee Chiu Chow Chili olie en de receptuur is voor ~4 personen

IMG 6579 - Chinees kerstmenu + recepten met Lee Kum Kee

Als hoofdgerecht maakte ik een recept voor gemarineerde kippenbout met Char Siu saus van de grill. Het product dat ik gebruik is de Lee Kum Kee Char Siu saus en Premium Oestersaus en ook dit recept is voor ~4 personen

 

IMG 6582 - Chinees kerstmenu + recepten met Lee Kum Kee
Recept voor een licht pittige chocolade mousse
gemaakt met Lee Kum Kee Chili Oil

Over Lee Kum Kee
Lee Kum Kee is een Chinees bedrijf dat authentieke Chinese sauzen met de beruchte ‘umami taste’ verkoopt. De oestersaus is verreweg de bekendste saus en is niet voor niemendal de lekkerste ter wereld. Lee Kum Kee bedacht deze immers ooit zelf, nou eigenlijk ging het meer als volgt: toen Mr. Lee Kum Sheung een pan oestersoep ah maken was en deze vergat ontstond er een dikke saus in de pan die een hele nieuwe smaakbeleving veroorzaakte. Hij vond deze zo lekker dat hij die vanaf toen verkocht. Tegenwoordig koop je de sauzen van Lee Kum Kee niet alleen bij de toko, maar ook bij de Albert Heijn, de Plus en de Jumbo.

Kerstwens + Winactie
Ik heb nog een leuke tip voor jullie, wie weet win je wel een tegoed om je boodschappen te kunnen halen en dit lekkere menu klaar te maken. Als jij een kerstwens voor as zondag verstuurt via deze link, dan maak je kans op een tegoedbon van 50 euro voor Albert Heijn of een weekendje weg voor twee personen.

Ik hoop jullie met dit Chinees kerstmenu een handje te helpen en ik ben heel benieuwd of jullie gesmuld hebben! Laat me dit vooral weten, ook als jullie andere suggesties hebben.

 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Chinees kerstmenu + recepten met Lee Kum Kee
Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten . ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)