Kindvriendelijk kerstdiner // Ik deel vandaag met jullie mijn tips voor een kindvriendelijk kerstdiner. Wij zijn hier thuis namelijk met een mini van 7 en een van 3 jaar oud. Het is grappig, want vroeger zou de BF met zijn broer nu al beginnen na te denken wat ze precies met kerst wilden maken en dan goed de gerechten uitdenken. Nu is alles anders; er zijn kindjes <3. Eerder deelde ik al een blogpost met 10 tips voor een stressvrije kerst, maar dit jaar neem ik jullie graag mee naar mijn tips voor een kindvriendelijke kerst. Ik kwam op het idee omdat ik los ging bij Lidl deze week. Alvast wat voorpret en inspiratie voor de feestdagen! 

Lidl Delicieux
Ik spotte van de week in de brievenbus de Delicieux kerstfolder. Elk jaar weer denk ik: “Wat een mooie styling en fotografie”. Ook vind ik het leuk om te zien wat voor receptjes zij delen en welke trends ik spot in het boekje. Eigenlijk ga ik elk jaar om onze favorieten uit deze collectie te scoren:
– We zijn gek op de tempura garnalen die ze verkopen. Ik koop ze altijd met de feestdagen en vries ze dan in (meestal heb ik er een stuk of 3, want ze zijn altijd uitverkocht). Lekker makkelijk voor als we een keer Japanse hapjes op tafel hebben of we een ramen soepje willen pimpen.
– Ook gaan we speciaal naar Lidl voor de beruchte venkelsalami. Dit is iets van vroeger, mijn mama die kocht dat altijd en vroor het in. Zo heb je het hele jaar door je favoriete salami.
De chips die ze verkopen hebben lekkere smaak combinaties. Dit jaar spotte ik truffel chips en prosecco chips. YUMM

Wat kocht ik dit jaar?
Leuke anekdote; waarschijnlijk herkennen jullie jezelf er wel in. Ik ging dus voor bovenstaande artikelen naar de Lidl en kwam terug met een kar vol lekkers maar zonder de garnalen of salami. Ik spotte voor jullie lekkere dingetjes die mijn kinderen ook kunnen waarderen. Zie hieronder de buit. Wat een goodies wederom he! Perfect voor de tips die ik hieronder met jullie deel. Mochten jullie een leuke tip hebben deel die dan hieronder! Ik ben benieuwd of jullie ook favorieten hebben.

Mijn tips voor een kindvriendelijke kerst thuis:

-Kindvriendelijke kerstaankleding; de kindjes kunnen van tevoren meehelpen met voor iedereen een placemat in te kleuren. Een ander leuk idee is een kerstkleed waarop ze tijdens het eten mogen kleuren. 
– Maak een kidsproof menu. Bedenk van te voren welke gerechten je maakt en houd het simpel. In plaats van een aantal gangen, doen wij meestal een aantal gerechtjes op tafel. Zo kan ieder kind pakken wat hij of zij lekker vindt. 
– Kleine kinderen willen geen gerechten die ze voor het eerst eten. Maak dus hun favorieten, maar dan net ff wat feestelijker. Wij houden het simpel met bijvoorbeeld het recept voor deze mini hamburgertjes (ik vond bij lidl mini angusburgertjes), worstjes, kaasjes, nootjes,  aardappeltjes uit de oven, frituur snackies, een simpel soepje (bijv. dit recept voor courgettesoep). Een ander idee is om deze kip uit de oven te serveren met frietjes en appelmoes. Altijd een crowd pleaser.
– Als toetje doen we niet moeilijk, kinderen houden van een bolletje ijs. Ik geef er wel een feestelijke draai aan: ik ga dit jaar voor een ijs-wafel-sandwich: met een bolletje ijs en slagroom. Laat de kindjes meehelpen; dit vinden ze super leuk en is niet moeilijk.
– Voor bij de koffie of thee sla je je favoriete mini taartjes in of bakt zelf iets lekkers (ik spotte dus de heerlijke mini taartjes bij de Lidl, maar wil je deze zelf maken, dan deel ik hier het recept voor petit gateau’s of tartelettes.)

Ga je toch liever uiteten? 
Dan adviseer ik je van tevoren uit te zoeken of er ook een speelkamer is of dat het restaurant kindvriendelijke activiteiten tussen de gangen door aanbiedt. Zo blijft het voor iedereen gezellig en kunnen de kindjes lekker hun gang gaan zonder anderen te storen.

untitled 1 3 683x1024 - Tip! Kindvriendelijk kerstdiner
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Tip! Kindvriendelijk kerstdiner

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.