Ik vroeg op IG welk recept ik moest maken voor jullie en eigenlijk was er tussen twee gerechten amper verschil dus ik trap af met 1 van 2: een frisse salade met kip. Leuke anecdote om te delen met jullie: Grappig hoe dingen lopen, maar de afgelopen jaren wilde ik deze salade maken, maar nooit gedaan. Hij ging op het to cook lijstje, maar steeds weer niet. Toch komt ie met vlagen voorbij op het internet en op mn Socials en nu dacht ik ineens: JA! Zin om te koken, zin om te fotograferen en zin om voor jullie dit recept direct uit te werken.

De komende dagen is het nog supermooi weer, dus sla je slag!

Joans on 3d in Los Angeles

De inspiratie voor dit gerecht komt van Joans on 3d in LA. Het is een hele fijne deli waar je kan zitten voor ontbijt en lunch en je kunt er een heleboel lekkere dingen halen. Ben je ooit in LA, ga hier dan zeker een keertje heen. Een lokale favoriet.

Chinese chicken salad

De Chinese chicken salad is ooit bedacht, tenminste dat zegt hij zelf door Wolfgang Puck. Het is een frisse salade en door het gebruik van knapperige elementen en de heerlijke dressing NOOIT SAAI. Eigenlijk kun je erbij gooien wat je wil, denk aan wortelen, bosui en komkommer. De combinatie van de frisse salade, de knapperige ingrediënten en de heerlijke dressing zijn samen een echt feestje.

Ik maakte die van mij geinspireerd op die van Joans on 3d, maar gaf er mijn eigen draai aan. Om het mezelf en jullie gemakkelijk te maken, heb ik een rotisserie kippetje gehaald bij de boer.

Laat je weten of het gesmaakt heeft?! Vind ik leuk.

Recept Chinese chicken salad

Ingrediënten
~ 4 personen vd lunch

1/2 rotisserie kip* – geplukt
1 krop ijsbergsla – grof gehakt
70 gr rijstnoedels (1 bundeltje)
15 wonton wrappers in reepjes en doormidden**
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
Handjevol geroosterde amandel stiften

* in plaats van kip kun je hier ook heel goed oesterzwammen voor gebruiken.
** Je kunt ook kleine loempia vellen of filodeeg gebruiken hiervoor.

Voor de dressing
3 EL lichte sojasaus
1/2 EL sesamolie
1 EL gember – afgestreken
1 EL suiker
1 EL rijstazijn
1/2 tl witte peper
1/2 tl zout

Zo maak je Chinese chicken salad

Maak als eerste de dressing. Deze kan dan lekker trekken terwijl we de rest gaan voorbereiden.
Verhit een pan met voldoende olie en frituur daarin in delen de rijstnoedels kort.
Frituur de wonton strips in dezelfde olie goudbruin en krokant. Strooi er wat zout overheen. Zet apart.
Pluk de rotisserie kip en zet apart in een kom.
Hak de ijsbergsla in hapklare stukken.

Vlak voor het serveren hussel je iets meer dan de helft van de ingrediënten (wel alle kropsla) samen tot een geheel en topt af met nog wat van de kip, wonton strips, vermicelli, amandelstrips en de sesamzaadjes.

Wij aten het met stokbrood!

IMG 5929 jpg 683x1024 - Chinese chicken salad - kipsalade met een frisse dressing

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij.


0/5 (0 Reviews)