Vegetarische Nasi met kousenband en ei – Ik was afgelopen week in London en at daar een nasi die was zo simpel en ook nog eens vega dat ik dacht ik deel hem met jullie. Past ook goed in onze levenstijl hier, want ondanks dat ik geen vegetarier ben vind ik het belangrijk om niet te vaak vlees te eten. Goed om terug te komen op mijn recept: vegetarische nasi met ei en kousenband. YES that is right!

vegetarische nasi culinessa 1 683x1024 - Vegetarische Nasi met kousenband en ei

Vegetarische Nasi serveren met

Ik maakte nasi van 3 kopjes rijst genoeg voor 4 personen. Het is werkelijk het meest simpele recept en kan prima worden geserveerd bij bijvoorbeeld gewokte groenten als pak soi of Chinese broccoli. Ik serveerde het hier met vegetarische pangsit (gemaakt van vega gehakt) en kroepoek maar voor de niet vega’s past zoetzure kip, hoi sin spare ribs, inktvis met zout en peper of gestoomde vis er ook heel goed bij.

Wil je toch liever een recept met vlees, ik deelde eerder de snelle Chinese nasi.

Recept Vegetarische nasi met ei en kousenband

Ingredienten
Witte rijst gekookt voor 4 personen (het liefst een dag van tevoren gekookt)
3 eieren
1 bosje kousenband (ongeveer 75 gr)
Snufje witte peper
snufje suiker
zout naar smaak
[optioneel: light soy sauce)

Hoe maak je Vegetarische nasi met ei en kousenband
– Kook je rijst en laat het afkoelen. Het liefst een dag van tevoren, maar het mag ook

ongeveer 3 uur nadat je het gekookt hebt.
– Snijd de kouseband in stukjes van ongeveer 1/2 cm.
– Kluts de eieren met een theelepel zout en een snufje witte peper.
– Verhit een wok en doe 1 eetlepel olie in de pan. Scramble daarin de eieren en zet apart.
– Verhit nogmaals de wok en doe er 3 el olie in de pan. Voeg nu de rijst toe en breng op smaak met zout en witte peper en suiker.
– Voeg nu de kousenband toe en mix het geheel.
– Proef en breng eventueel op smaak met zout en witte peper en suiker.
[optioneel je kan in plaats van alleen zout ook een beetje light soy sauce toevoegen]

witte nasi met kousenband 2 701x1024 - Vegetarische Nasi met kousenband en ei

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Vegetarische Nasi met kousenband en ei
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

 
0/5 (0 Reviews)