Borrelen?! Zo maak je de perfecte borrelplank // Eigenlijk zijn wij allemaal hier thuis fan van borrelen. De mini’s kunnen er echt om vragen. Mam, gaan we vandaag lekker borrelen? Ze weten dan dat er allerlei lekkere dingetjes op tafel komen en zeker ook wat van hun favorieten.

Behalve dat de mini’s het dus lekker vinden, is het de perfecte oplossing wanneer je geen zin hebt om te koken. De oplossing daarvoor is dan dat je het jezelf makkelijk kunt maken door een borrelplank te serveren. Wij eten er meestal ook nog een lekker kommetje soep bij. Kan prima 😉

Borrelen kan altijd!

Borrelen kan serieus altijd, niet alleen voor het eten, maar ook prima na het eten. Ik kies liever voor een kaasplankje als dessert dan dat ik voor iets zoets ga. Meestal delen de BF en ik hem en drinken we er een lekker portje bij. Wanneer we vrienden of familie op bezoek krijgen, kunnen we er ook voor kiezen om een borrelplank te serveren terwijl wij nog bezig zijn met het eten.

Ook vinden wij dat je prima een borrelplank kunt serveren tijdens een verjaardag. Zo hoef je niet steeds rond te gaan en kan men zelf bepalen wat ze wel of niet lekker vinden en hun eigen bordje samen stellen.

De perfecte borrelplank

Om maar met de deur in huis te vallen; de perfecte borrelplank bestaat eigenlijk niet, want er zijn T-I-G mogelijkheden en iedereen heeft zijn favorieten. Toch zijn er een aantal elementen die ervoor zorgen dat je de perfecte borrelplank krijgt.

Ik zorg er in ieder geval voor dat er op onze borrelplank ligt:
– Kaas
– Vleeswaren
– Crackertjes / brood / stokbrood / noten-vijgenbrood
– Olijven
– Noten
– Compote / Rozijnen / Gekaramelisseerde vijgen
– Fruit kan, maar als je al een zoete tegenhanger hebt hoeft dat niet.

Zelf je borrelplank maken

Kaas

Laat je adviseren bij je kaasboer of ga naar bijvoorbeeld De Lindenhoff of bestel je favorieten via Boers en Boers of Crisp. Belangrijk is dat de kaas het lekkerst is als hij op kamertemperatuur geserveerd wordt.
Wij zijn hier thuis gek op een Blue Stilton, een askaasje of een romige brie , maar kunnen ook een mature cheddar of truffelkaasje waarderen.

Het is sowieso leuk om een variatie aan kazen in huis te halen die allemaal verschillen in smaak, pittigheid of hardheid. Daar kan de kaasboer je echt goed bij helpen.

Vleeswaren

Parma ham is een favoriet van de mini, dus die halen we meestal. Verder vinden we alleemaal een fuet erg lekker, maar ook de droge worsten van Brandt en Levie prijken hier met regelmaat op onze borrelplankjes. Een chistorra is ook echt een worstje waar wij heel blij van kunnen worden.

Brood

Onze favorieten voor het halen van ambachtelijk brood heb ik al eerder gedeeld, maar we zijn ook dol op scrocchi crackertjes. Die kleine rechthoekige knapperige crackertjes met zeezout. Love them!

Fruit

Een zoete tegenhanger combineert goed met het ziltige van kaas. Denk hierbij aan een heerlijke vijgencompote, gedroogde moscatel druiven, verse druiven of meloen.

Noten

Pecannoten, gezoute amandelen, macademia noten, gerookte amandelen of lekker pistache nootjes. Het hangt er net van af waar we zin in hebben.

Andere Borrelhapjes

Uiteraard kun je hierbij ook nog zelfgemaakte kruidenboter serveren of een heerlijke pesto naar keuze. Voor nog meer inspiratie in de vorm van borrelhapjes, deelde ik genoeg leuke recepten: van hartig tot zoet. Het belangrijkste van dit verhaal is eigenlijk: Kies vooral wat jij zelf lekker vind en enjoy!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Borrelen?! Zo maak je de perfecte borrelplank

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)