Vandaag deel ik met jullie de favo van de mini. Als ik aan haar vraag wat ze wil eten heeft ze een kleine shortlist. Pasta pesto..elke dag..Ok en oranje soep. Het liefst die van Kromkommer. Je zou denken dat het verveelt, maar nee hoor. Mijn meisje is gewoon echt een klein pasta monstertje. Dat betekent dat ik me dus verdiept heb in de wondere wereld van de pesto’s. Vandaag deel ik met jullie Basilicum pesto, zo gemaakt en altijd een succes.

Ik was in de zomer aanwezig bij een workshop van Fonq in het Miele Experience Center. Die toffe webwinkel waar je leuke designerspullen kan vinden. Veel voor in de keuken, maar ook steeds meer voor het hele huis. Later als ik groot ben hoop ik nog een Kitchen Aid en een supersonische BBQ bij ze te kopen. De keuze is reuze en mijn spaarpot leeg, dus genoeg huiswerk tot die tijd. Tijdens de workshop maakten we zelf pasta met een opzetstuk voor de Kitchenaid (geweldig en bijna zijdeachtig was de tagliatelle die we maakten). Daarbij serveerden we een heerlijke pesto. 

Ik vond die pesto zo lekker, dat we hem intussen niet alleen gebruiken voor pasta, maar ook over een gegrild stukje vlees. Ik pimp het dan met nog een halve rode peper en dan krijg je een soort van Italiaanse chimmichuri zal ik maar zeggen. Verder kun je het natuurlijk ook gebruiken om brood mee te dippen. Ik ben heel benieuwd hoe jullie het vinden!
IMG 8171 1024x1024 - Basilicum pesto, net ff anders
Recept voor Basilicum pesto

Ingrediënten
100 ml olijfolie
10 gr Parmezaanse kaas
1 teen knoflook, geperst
1⁄2 bos basilicum
10 gr ansjovis (uit blik)
10 gr pijnboompitten, geroosterd

Methode
Verhit even kort de pijnboompitten tot ze goudbruin kleuren. Leg apart en laat afkoelen.
In een hakmolen stop je de basilicum, knoflook en olijfolie en hakt dit fijn.
Voeg nu de pijnboompitten en ansjovis toe en laat nog 1 minuut draaien.
Als laatste voeg je de parmezaanse kaas toe en draait tot je een glad geheel hebt.
Wil je de pesto dunner, voeg dan olijfolie toe en laat de hakmolen wat langer draaien.
IMG 8169 1024x1024 - Basilicum pesto, net ff anders

IMG 7911 1024x1024 - Basilicum pesto, net ff anders

0/5 (0 Reviews)