Korean Fried Chicken // Het is soort van feest hier op Culinessa, want Culinessa bestaat 2 jaar! <Y E A H> Ik geef de komende tijd een aantal leuke dingen weg, dus houdt de site goed in de gaten. Tussen de bedrijven door doen we ook nog mee aan de Foodblog Challenge van deze maand, dus lets go!

Wat was het leuk om te zien dat onze eerste Fooblog challenge niet zo heel erg van elkaar verschilde. Van te voren hadden we niet overlegd en ondanks dat er tig recepten te vinden zijn online, waren ze bijna hetzelfde. Ook de leuke reacties die we van jullie allemaal kregen waren erg leuk om te horen. Goede tip?! Laat je horen! Meedoen? LEUK of ahum LEKKER!

Mijn mama kan op zn tijd wel genieten van, zoals zij zegt, Junk food. Zo hoorde eens in de zoveel tijd een bezoekje aan een fast food keten er wel bij toen ik opgroeide. Zo ook het eten van de hot wings van de KFC. YUMM. Oke, nadat ik zelf ging koken ben ik jarenlang obsessed geweest met het maken van allerlei soorten fried chicken. Ik was op zoek naar die echte crunchy fried chicken. Een heleboel pogingen verder maakte ik met succes deze Vietnamese Fried chicken (heeeeerlijk!!, al zeg ik het zelf), aten we regelmatig Japanse Karaage en de neef van de BF maakt een kick ass Fried chicken waarbij hij gebruik maakt van cornflakes. Toch bleef de Korean Fried Chicken van Maangchi door mn hoofd spoken, omdat ze het had over “crunchy crunchy chicken”. Ook noemde ze het candy chicken en ik kreeg er mega veel zin in bij het zien van het filmpje. De eerste keer dat ik een poging waagde om Korean Fried Chicken te maken, deed ik dat samen met foodie friend A. Deze basseerden we op de beruchte Angry Chicken uit Berlijn. Dat resulteerde in deze sessie, Fried Chicken 3 styles. We hadden beiden onze eigen techniek om de kip zo crunchy mogelijk te krijgen. Hieronder het resultaat.
image 3 - Recept Korean Fried Chicken- Foodblog Challenge #2 

Toch was ik er niet klaar mee (nog laaang niet en misschien wel nooit niet), dus nadat ik PJ gesproken had over onze Foodblog Challenge stond KFC al snel op onze wish list. We wilden het allebei een keer maken en hadden beiden onze gedachten hoe dat te doen.

Ik besloot mijn Korean Fried Chicken te basseren op de Angry Chicken uit Berlijn. Dit is een Korean Fried Chicken met een vrij lichte saus gemaakt van kaneel en de Koreaanse rode peper (eigenlijk een soort van sweet chili met kaneel). Wel gebruikte ik de techniek van dubbel frituren van Maangchi. Nog een fantastische tip voor jullie: eerder gebruikte ik, getipt door Vivian, ook wel es dit trucje om de meest geweldige crunchy fried chicken te krijgen…en echt het werkt. En dit is het bewijs dat je geen fantastische keuken hoeft te hebben om een fantastisch resultaat te krijgen. Want zeg nou zelf, hoe crunchy ziet die kip er wel niet uit?!

Goed..in eerste instantie begon ik met een saus gemaakt op basis van kaneel en soy sauce en koreaanse rode peper en zie hier onder het resultaat. Ook heb ik er pinda’s aan toegevoegd, maar die vond ik eigenlijk overbodig. Die laten we dus mooi weg in de toekomst. De sesamzaadjes zijn een welkome toevoeging, dus die blijven. Wel is het niet zo slim van me geweest om er zwarte zaadjes overheen te strooien, want nu lijkt het wel aangebrand (is niet zo hoor!). Oh en goed om te weten, hij is niet heel erg pittig. Wij eten het meestal met zoete aardappelfrietjes en een koolsalade.
KFC FBC Culinessa - Recept Korean Fried Chicken- Foodblog Challenge #2

Recept Korean Fried Chicken (dakgangjeong) 

Ingredienten
~2 personen

500gr Borrelpootjes (kippenvleugels en pootjes)
1/2 tl gember fijn gehakt
Zout en peper
1 tl Koreaanse rode peperpoeder
1 tl Kaneel
30 ml Light soy sauce
60 ml Corn Syrup
1/2 EL Azijn
1,5 EL Suiker
1/2 cup Aardappelbloem
1 EL Zonnebloemolie

1 kleine teen Knoflook fijn gehakt
Olie om te frituren
1 tl Sesamzaadjes 

Hoe maak je Korean Fried Chicken – dakgangjeong

Meng in een kommetje de soy sauce samen met de suiker, Koreaanse rode peper, corn syrup, azijn en kaneel.
In een kleine steelpan voeg je knoflook en een eetlepel olijfolie toe. Bak tot de knoflook geurt en voeg nu de “soy sauce” toe en roer goed door. Zet apart.
Ik maak de kippetjes altijd even schoon en verwijder overtollige vetjes.
Kruid de kippetjes met gember en een snufje zout en peper en leg apart.
In een kom voeg je aardappelbloem toe en wentelt een voor een de kippetjes in de bloem. Druk ze stevig aan en schudt overtollig bloem af.
Frituur zo een 8 minuten op middelhoog vuur. Ze moeten namelijk goed garen. Geduld wordt hier zeker beloond! 
Laat ze goed uitlekken en frituur nogmaals gedurende 1 minuut op wat hoger vuur tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Warm ondertussen de saus nog even op en serveer deze of naast de kippetjes of eroverheen. 
Deze kippetjes blijven zelfs de volgende dag nog crunchy. Ik zou ze wel even opwarmen.

Wie maakte het nog meer?
Deze KFC kreeg behoorlijk wat van onze liefde. Niet alleen maakten Pei Yee (klik hier voor haar recept en ik KFC, maar nog voor wij hem gemaakt hadden was Tessa van I am Cooking with love ons alweer voor en vertelde ze hoe ze gesmuld had. Toch wilde ze het nog een keer maken om haar receptje te perfectioneren. Ook poste Sanne van Sesu Chops hem als eerste. [Hoe leuk en wauw wat een waanzinnig mooie foto maakte ze!!). Tessa poste na ons het recept en haar interpretatie vind je hier! nomnomnom

Ik was ondanks mijn succesvolle crunchy crunchy chicken toch benieuwd naar een iets andere vorm. Ik besloot een soort van popcorn chicken te maken, maar dan Korean Fried Chicken style. Ik maakte deze keer een sausje zonder soy sauce en kreeg ook een fantastisch resultaat en ja ik ben het eens dit is echt candy chicken. Daarover heel gauw meer 😉
IMG 9959 e1454251323983 - Recept Korean Fried Chicken- Foodblog Challenge #2
Fooblog Challenge #3: Gua Bao
Yep, je leest het goed. Challenge #3 gaat over Bao’s en dan met name de open steamed bao. Waar je allerlei lekkere dingen tussen kan stoppen. Eerder deelde ik al dit recept, maar bij de volgende challenge gaat hem om het zelf maken van de Baos oftewel de Lotusbroodjes. Vind je dat teveel gedoe, dan vinden wij dat heus niet erg. De toko verkoopt ook waanzinnig lekkere Baos die je alleen nog maar hoeft te stomen. [die zitten hier standaard in de freezer] Ik ben heel benieuwd om te zien wat jullie gaan maken. Ik heb er zin in!

Wil je ook meedoen?
Het leek ons leuk als jullie ook meedoen met de Foodblog Challenge. Voorwaarden? Niet zo heel veel icon wink - Recept Korean Fried Chicken- Foodblog Challenge #2
– Noem ons (Culinessa.com en Nombelina.com) in je stukje,
– Verwijs naar de Foodblog Challenge, onze challenge recepten en laat het ons even weten!
– Maak gebruik van het watermerk/logo in een van je foto’s die je plaatst in je blogpost.
De logo’s voor de challenges vind je hier.
– Publiceer je eigen versie van het gerecht vervolgens in de laatste 7 dagen van de maand en meld het ons.
Wij zullen dan een round up doen van de gerechten, dus die voegen we dan toe aan deze blogposts. Is er genoeg animo voor dan kunnen we tzt ook een pinterest board aanmaken hiervoor. Aan oude challenges kun je altijd mee doen en je recept plaatsen.

Eerder verschenen
Foodblog challenge #1: POKE.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept Korean Fried Chicken- Foodblog Challenge #2

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)