Ik deel vandaag mijn 5 tips voor ambachtelijke bakkerijen. Waar kun je nou lekker ambachtelijk brood halen in Nederland? Ik zet mijn favorieten voor je op een rijtje. Het is een willekeurige volgorde met ambachtelijke bakkerijen en wij wisselen regelmatig af tussen de onderstaande tips. Heb jij nog een goede tip voor een ambachtelijke bakker, dan hoor ik het graag. 

Mijn obsessie met lekker brood heb ik niet van een vreemde. Mijn lieve mama is gek op brood. Ze eet nog liever brood dan dat ze avondeten klaarmaakt. De hele dag brood eten is voor haar geen straf. Verder is zij het type dat op vakantie bij de bakker naarbinnen loopt en daar haar souvenirs voor thuis koopt. Haar vriezer zit dan ook vol met de allerlekkerste broodjes. Nooit een straf om bij mama langs te gaan.

Leuk detail: ik werkte van mijn 15e tot en met mijn 17e bij de bakker in ons winkelcentrum. Ik stond dan om 7 uur in de ochtend samen met nog 10 anderen brood te verkopen. Van vloerkadetten, melk casinos, krentenbollen, bagels, knip bruin, tijgerbrood tot pizzapuntjes en broodjes surinaamse hete kip te verkopen. Om 15hr smiddags ruimden we op en mocht ik richting huis. Maar dat is alweer jaren geleden en ondertussen haal ik er zo af en toe nog wat. Ze maken namelijk de allerlekkerste ham-kaas croissants (rondo’s genoemd door de meeste bakkerijen).

En nu terug naar mijn tips voor de lekkerste ambachtelijke bakkerijen 😉 Brood bakken met kwalitatieve ingrediënten daar houden wij van.

Brood Bakken op ambachtelijke wijze

Vlaamsch Broodhuys – Meerdere filialen in Nederland

Al heel wat jaren geleden ontdekten we de Meerzaden Pave, Christophe, Campremis. We wisselen dan af tussen wit en bruin.
Andere favorieten hier zijn de heerlijke Brioche bollen (zowel de kleine als de grote) en met de feestdagen het kerstbrood of paasbrood. Heerlijk met spijs en pistachenoten. Ook blijven we er regelmatig lunchen of brunchen. Ze hebben heerlijke broodjes en genoeg lekkers voor de kids.

http://www.vlaamschbroodhuys.nl/
aziatische burger

Bbrood – Meerdere filialen in Amsterdam

Berucht op de Cuyp. Bij Bbrood haal je heerlijk maisbrood, tarwebrood en ook nemen we speciaal voor de mini’s bolletjes mee.
Rond de feestdagen haalt de BF regelmatig speculaasmoppen. Die zijn ZOOO lekker.

https://www.bbrood.nl/

Le Fournil Amsterdam en Amstelveen 

Hier rijden we naartoe als we zin hebben in Baguettes, caneles, madeleines en financiers. Ook hun kleine taartjes zijn een feestje! Je stapt hier binnen en je wil er eigenlijk alles kopen. Niet heengaan als je honger hebt!

ambachtelijke bakker le fournil

http://www.lefournil.nl/

Mamie Gourmande – Leiden

De naam zegt het al. We hebben hier te maken met een ambachtelijk Franse bakker. Ze maken er zulke lekkere croissantjes, baguettes en echte Franse broden. Als we met de familie in Oegstgeest afspreken gaan we hier altijd even langs om een boel lekkers te halen. Of als ik maar hoor dat iemand hier heen gaat, dan MOET ik mijn lijstje doorgeven. 

http://mamie-gourmande.nl/

11856832 1500059360319563 222176325 n 1024x1024 - 5 x tips Voor de lekkerste ambachtelijke bakkerijen

Bakery Institute – Zaandam

Een beetje een vreemde eend in de bijt, maar een die hier toch echt thuis hoort. Het Bakery Institute biedt nl particuliere opleidingen voor een ieder die zich wil ontwikkelen in het bakkersvak. Ooit rook ik tijdens een andere workshop zulk lekker brood dat ik het niet laten kon om even te kijken waar die heerlijke geur nou vandaan kwam. Ik belande bij de meesterbakker die me vertelde dat er broodbak cursussen worden gegeven. Ik kocht er heerlijke stokbroden, lekker bruin brood en de aller allerlekkerste appel croissants OOIT. Ze verkopen namelijk alle gemaakte lekkernijen die gemaakt worden tijdens de lessen, dus loop hier vooral op zaterdag naar binnen! Het duurde even maar ik mag deze maand eindelijk een cursus doen. Samen met de BF ga ik voor de cursus “Handgemaakt brood”. Ik ben benieuwd, to be continued.

http://bakeryinstitute.nl/

Heb jij nog een ultieme tip voor mij als het gaat om ambachtelijke bakkerijen? Laat die dan achter in de comments, wij vinden het leuk om op ontdekking te gaan.

culinessa signature posts new
Lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]