Dit jaar verbleef ik tien dagen met de BF en mini’s in de buurt van Uithoorn. We kwamen hier al met enige regelmaat maar dan vooral om vrienden te bezoeken. Vandaag deel ik in willekeurige volgorde met jullie tips voor Uithoorn en omgeving. We zijn ook een aantal dagen lekker “thuis” gebleven want er was genoeg te doen in en om het huis.

C41C0312 4707 484C B5D4 1C6F09F162B0 683x1024 - 5 tips voor lekker eten in Uithoorn

Lekker eten in Uithoorn

Piccola Bottega – Italiaans eten in Uithoorn

Alhoewel de naam suggereert dat t Italiaans is, is dit vooral een heerlijk plekje om zowel Italiaanse als Spaanse lekkernijen af te halen: zowel vers gemaakte antipasti’s, tapas, pasta’s maar ook pizza’s en heerlijke taartjes voor erna. Een mooi wijntje uitzoeken voor erbij kan zeker ook en haal er je favoriete gedroogde pasta. Aanrader!
Wij bestelden twee keer om zeker er van te zijn dat t lekker was en dat was het! 

Restaurant Raku – Japans eten in Uithoorn

Een zaakje, gerund door Japanners en ik dacht een van de eerste zaken in Nederland die ramen noodles verkopen. Wij bestelden Miso ramen met Iberico chashu voor de BF (Jammergenoeg geen tonkotsu bij take away). De noedels waren top, de miso bouillon erg kruidig. Voor mij en de mini’s de tempura, yakitori spiesjes en miso soup en die smaakten ons meer dan prima. 

Volgende keer misschien gaan zitten en dan de tonkotsu bestellen om goed te kunnen vergelijken met onze favoriet Ramen Kingdom uit Amsterdam.

Flying Fish – Kakelverse vis in Uithoorn

Je kan merken dat er in de omgeving hier veel Japanners wonen, want ze hebben er een fantastische viszaak. Flying fish verkoopt niet alleen verse vis, maar ook heerlijke sushi en sashimi. Bummer voor ons dat ze met vakantie gingen! We’ll be back.

DF0DE236 4189 4C42 AF76 1DAEC5AB20B2 683x1024 - 5 tips voor lekker eten in UithoornTortilleria Taiyari – de lekkerste authentieke mais tortilla’s

Mocht je id de omgeving zijn en zin hebben in echte Mexicaanse tortilla’s dan raad ik je aan om een bezoekje te brengen aan Tortilleria Taiyari. Ze hebben de lekkerste verse tortilla’s, totopo’s en tostada’s. Geen zin om daarheen te rijden, ze hebben ook een webshop!

Oogst Oost – voor verse groenten en fruit oogst

Een van mijn favoriete parels die ik al eerder met jullie deelde, maar als je in Uithoorn bent dan MOET je echt effe langsrijden bij Oogst Oost, want je koopt er onbespoten oogst; wat ze oogsten verkopen ze ook in kleine schaal aan consumenten. 

oogst oost aalsmeer 1 683x1024 - 5 tips voor lekker eten in Uithoorn

Nirwana – Bamboe labyrinth

Deze leek mij ook zo leuk, maar misschien net iets t spannend voor onze mini’s. Je kan niet alleen genieten van het Bamboelabyrint, de tuin maar ze verkopen er ook heerlijke versnaperingen. Kinderen kunnen spelen op de spannende speelheuvel of met konijnen en kippen lekker in de weer.

Ook gingen we een ochtend met de kids klimmen in het Amsterdamse Bos, dat vonden ze waanzinnig leuk.
Hele trotse mini’s en ook prima geschikt voor de 5 jarige mini.

We verbleven id omgeving en probeerden spciaal voor jullie uit:

  • Toko Madjoe
  • Le Fournil
  • Winkelcentrum Amstelveen
  • Sate bar Charley op vrijdag Plein 60
  • Yoyo Fresh bubble tea
  • Spicy tuna van Joe & the Juice

Jullie gaven ook nog toffe tips:

  • Bakkerij Out
  • Zeevishandel Volendam
  • The Rock 
  • Aan de Poel
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - 5 tips voor lekker eten in Uithoorn

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.