Ik heb nog een leuke tip voor jullie. Of eigenlijk een lekkere tip. Ik schreef al eerder dat ik volledig in de ban ben van Japan de laatste tijd, dus dan kan deze tip niet ontbreken.

Deze maand kun je bij Izakaya het Japanse Nieuwjaar, genaamd Shogatso, uitgebreid vieren. Oorspronkelijk heette de maand januari Shogatsu. Dat betekende dus het begin van het nieuwe jaar. Voor veel Japanners heel belangrijk, aangezien ze dan kunnen beginnen met een schone lei en nog erg hoopvol zijn dat het nieuwe jaar veel goeds met zich mee zal nemen. Genoeg reden voor een feestje dus! Bij Izakaya vieren ze de Shogatsu dus ook. Tot en met 29 februari vieren ze uitgebreid het nieuwe jaar en word je verwend met een heus 9 gangen menu. De chef doet zijn best om een voor een pareltjes op tafel te zetten, nog meer dan normaal (Lees hier meer). Ook zijn de ingredienten heel bijzonder.

Ik mocht er dineren en we aten er o.a. rock lobster met satsuma sinaasappeldipsaus, paling met slow cooked daikon en bao buns met kip en wintertruffel. Mijn absolute favorieten, snowcrab met Kani-Miso. Niet normaal hoe vers, hoe intens de smaken van de krab en de combinatie met de miso fenomenaal. En dan heb ik het nog niet eens over de presentatie. Leuk detail, de chef laat deze speciaal overkomen, want in Nederland zijn ze niet te verkrijgen. Met stip op een de geweldige short ribs die wel 8! uur gegaard zijn en ingelegd in een marinade van ketjapsaus (kleine knipoog van de chef naar de grote Indonesische gemeenschap die in NL woont). Ik ga proberen deze voor jullie te maken.want jongens..hier droom ik van..Oh en het toetje (1 van de drie!!) gemaakt met ingemaakt fruit en mochi gevuld met hazelnoten ijs was echt een ware smaak sensatie. Ik ben voor altijd verpest vrees ik.

Vervolgens kregen we bij de koffie handgeschilderde macarons. Zijn ze niet prachtig? Heel bijzonder en wederom met oog voor detail. Je merkt dat er hier wordt gekookt met passie en liefde en dat proef je! Het is wat mij betreft de rest van de maand nog steeds een beetje nieuwjaar en ik adviseer je om dat ook te gaan vieren. Izakaya biedt dit menu aan tot en met het einde van de maand. Het exclusieve Shogatsu-menu is van 21 januari tot en met 29 februari verkrijgbaar bij Izakaya voor € 99,- per persoon. Zie hieronder wat een plaatjes! Ik nam speciaal de macaron mee naar huis om jullie te kunnen laten zien hoe mooi die was!

Oh en op 28 februari hebben ze ook nog eens de Surpreme brunch, lekker genieten van Japanse gerechtjes onder het genot van een drankje en heerlijke tunes.
IMG 6882 - Restaurant Izakaya - Masterclass Shogatsu
image 42 - Restaurant Izakaya - Masterclass Shogatsu
image 43 - Restaurant Izakaya - Masterclass Shogatsu
IMG 6889 e1455782581925 - Restaurant Izakaya - Masterclass Shogatsuizakaya shotagsu ribs - Restaurant Izakaya - Masterclass Shogatsu
foto Izakaya
image 44 - Restaurant Izakaya - Masterclass Shogatsu

Izakaya
Albert Cuypstraat 2-6
Telnr 020 305 3090