Hokkai Kitchen IJmuiden – Ik deel vandaag met jullie eentje die ik stiekem voor mezelf wil houden, maar tegelijkertijd gun ik het jullie ook om lekker te eten en te genieten van Hokkai Kitchen in IJmuiden. Dus bij deze…bedank me later maar!
 
Zo moet ook ik Stasja bedanken, die mij tijdens een ander etentje vertelde (yes that’s how foodie’s roll we talk food always) dat ik samen met Tim echt moest gaan eten bij Hokkai kitchen in IJmuiden. Na een aantal pogingen te willen gaan is het ons eindelijk gelukt. En we zijn ZO BLIJ dat we geweest zijn en kunnen niet wachten om er weer een keertje heen te gaan. 

Hokkai Kitchen van Marinus Noordenbos

Je rijdt naar IJmuiden en komt aan bij een industrieterrein waar je een restaurantje ziet. Bij binnenkomst worden we begroet door eigenaar Marinus Noordenbos. Misschien heb je hem wel voorbij zien komen in het programma De aardappeleters.  Marinus is op zn 18e gaan werken in Japan bij een zakenrelatie van zijn vader en kwam zo in de ban van het land, de mensen en het eten. De rest is geschiedenis. Zijn eigen bedrijf starte hij in 1993 en daarmee voorziet hij Japanners in heel Europa van de beste vis. Om Nederlanders kennis te laten maken met de Japanse manier van vis eten opende hij naast zijn visverwerkingsbedrijf Hokkai Kitchen.
 
 hokkai kitchen x culinessa 1 683x1024 - Culinessa visits Hokkai Kitchen IJmuiden  hokkai kitchen x culinessa 4 683x1024 - Culinessa visits Hokkai Kitchen IJmuiden

Chef Kuniyoshi Ohtawara

In de keuken chef Kuniyoshi Ohtawara die voorheen werkzaam geweest is bij restaurant Yamazato in het Okura. Vol geduld, zorg en finesse bereidt hij samen met de sous chef het ene na het andere gerechtje. Passie noemen ze dat! Bij elk gerechtje denk ik: OMG wat heeft de chef gedaan? Bizar want op het oog lijkt er niet zoveel aan de hand, maar op het moment dat je een hapje neemt is het werkelijk fantastisch. Bijvoorbeeld de Karaage die ik bestelde voor mijn mini. Lekker krokant van buiten, super mals van binnen en de kip was doordrenkt met smaak van de marinade. Hoe die dat gedaan heeft? Geen idee, maar het zette mij wel aan het denken.
 
Ik was tevens verliefd op de bordjes in het restaurant. Toen ik dat zei vertelde Marinus dat zijn schoonzus de bordjes voor het restaurant gemaakt heeft. GE-WEL-DIG toch? Ik durfde het niet te vragen, maar ik had ze bijna willen hebben voor thuis, zelfs met het logo van Hokkai Kitchen. Past perfect bij ons eigen servies namelijk. Haha. Wie weet trek ik een volgende keer wel de stoute schoenen aan.
hokkai kitchen x culinessa 1 3 e1520254709478 1024x752 - Culinessa visits Hokkai Kitchen IJmuiden

We lieten ons verrassen door het menu van de chef.Deze kost 50 euro per persoon afhankelijk van de vis aanvoer. Voor de kindjes bestelde ik Ebi Furai (de favo van mijn grootste mini), wat sushi met avocado en komkommer en edamame boontjes.

hokkai kitchen x culinessa 3 719x1024 - Culinessa visits Hokkai Kitchen IJmuiden
hokkai kitchen x culinessa 7 e1520254766185 1024x816 - Culinessa visits Hokkai Kitchen IJmuiden
hokkai kitchen x culinessa 8 1024x683 - Culinessa visits Hokkai Kitchen IJmuiden

Wat we aten bij Hokkai kitchen

– We beginnen met een kleine amuse van zalm. 
De zalm ligt op een bedje van ingemaakte uien (ZO lekker!) en wordt geserveerd met shiso blad.
– Hierna krijgen we gefrituurde spiering, lekker licht en knapperig. Mijn dochter smikkelt er ook van en zegt dat het allemaal zo lekker is! Het beste wat ze ooit at. 😉
– Gevolgd door een cocktail van sashimi
Deze bestaat uit drie verschillende soorten vis en een eigeel die een wat custard/room achtige structuur heeft gekregen. Wat blijkt, ze hebben het ei ingevroren en daarna voorzichtig het eigeel losgemaakt van het eiwit. 
– Vervolgens kregen we drie verschillende soorten vis:
Makreel met zout, Kabbeljauw met miso en Shishamo (caplin met eitjes).
– Als laatste kregen we verschillende soorten maki en nigiri. We kregen onder andere wijting, coquille, tarbot, rode poon en inktvis en ook nog eens 4 verschillende cuts van tonijn. Ik durf mezelf bijna niet te herhalen, maar de kwaliteit van de vis was fenomenaal.
 
Door een andere afspraak moesten we helaas een beetje opschieten, maar kregen we ook een kleine tour door het visbedrijf. Zo liet Marinus ons tonijn zien die rond de 50 /60 graden wordt ingevroren. Dit om de kwaliteit van de vis en ook de mooie rode kleur te behouden. Uiteraard werden wij helemaal enthousiast en wilden voor een etentje thuis wat vis meenemen om te proberen en dat kon! Ook kun je online vis bestellen bij ze en dat wordt dan netjes bezorgd thuis. De minimale afname is wel 125 euro. Bestellen kan je doen via deze link.
Hokkai x Culinessa 1 e1520245727504 1024x600 - Culinessa visits Hokkai Kitchen IJmuiden
Zowel de BF als ikzelf en de mini’s willen hier heeeel graag nog een keertje terug komen. En dan het liefst met al onze vrienden en familie. Hokkai kitchen is geopend tot 19hr in de avond en het goede nieuws is als je er om 18.55 een tafeltje kunt bemachtigen, dan kun je blijven zitten hoelang je wil en genieten van de kunsten van chef. Toch zou ik voor de zekerheid wel even reserveren. Mocht je sushi willen afhalen dan kan dat ook. 
hokkai kitchen x culinessa 5 1024x681 - Culinessa visits Hokkai Kitchen IJmuiden
 

Hokkai Kitchen
Egmondstraat 2, Ijmuiden
 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Culinessa visits Hokkai Kitchen IJmuiden
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.