Oost Oogst in Aalsmeer // Vrienden weten intussen dat ik obsessed ben met het vinden van pareltjes die ik met jullie wil delen dus wanneer zij er eentje hebben die Culinessa proof is, dan word ik heel enthousiast. Tevens zijn dit soort intiatieven zoals Oost Oogst zo bijzonder dat ik ze graag hier deel.

Zo ook vriendin P, die mij vol enthousiasme vertelde over Oost Oogst. Je snapt het al. We sprongen in de auto en samen gingen we er heen. Dat is alweer dik een jaar geleden. Nu is het bijna traditie geworden dat zodra we op bezoek zijn bij haar we even langs de boer gaan om boodschapjes voor thuis te halen.

Onbespoten seizoensgroenten

Oost Oogst verkoopt verse groenten direct vanaf de kwekerij. De groenten worden in de kas en buiten in volle grond onbespoten geteeld. Dit zorgt voor verse, smaakvolle seizoensgroenten. Elke keer dat we er komen een divers aanbod. Me likey!

oogst oost aalsmeer 3 1024x683 - Oost Oogst in Aalsmeer - Culinessa Tips

Eigenaren André en Inge Zekveld begonnen met het kweken van geurende rozen maar sinds enkele jaren telen ze ook onbespoten groenten, met name voor de Voedselbank Aalsmeer.

Favorieten om te kopen zijn de sla, Lollo Rosso en Lollo Bianco, maar ook de tomaatjes, verse basilicum, venkel, bleekselderij, snijbonen en courgettes. Eigenlijk betrap ik mezelf erop dat ik alles wil kopen, maar tegenwoordig probeer ik verstandig te zijn, dus bleef het bij twee bossen basilicum om pesto te maken en groenten voor de rest van de week.

oogst oost aalsmeer 6 815x1024 - Oost Oogst in Aalsmeer - Culinessa Tips

Ook diverse eetbare bloemen en niet standaard kruiden kom je tegen bij André. Heerlijk om ff te neuzen en de mini’s kennis te laten maken met hoe groenten worden geteeld.

oogst oost aalsmeer 4 683x1024 - Oost Oogst in Aalsmeer - Culinessa Tips

Produceren voor de voedselbank

Het seizoen bij Oost Oogst loop van van eind april tot eind oktober, waarbij er op maandag- en donderdagochtend  van 9-12 gewerkt wordt in de kas. Samen met vrijwilligers worden dan groenten geteeld voor klanten van Voedselbank Aalsmeer. Gelukkig kun je er als consument ook heen. Maar wat een mooi initiatief.

Openingstijden Oost Oogst

Van maandag tot met zaterdag kun je dus groenten kopen bij Oost Oogst. Dat kan op een vrij bijzondere manier vond ik zelf. Mooi om te zien dat dat nog kan anno 2019. Er staat een verkoopkoelkast met een geldkist met gleuf voor centjes. Er hangt een prijslijst en je kan dus pakken wat je nodig hebt en vervolgens zelf betalen. Mocht je op zoek zijn naar iets specifieks dat er niet ligt, dan kun je altijd even kijken of er iemand aanwezig is in de kassen. Ze helpen je graag.

Er is voldoende parkeergelegenheid bij de kwekerij.

73DB9509 604C 4914 A186 FAA116F72C8B - Oost Oogst in Aalsmeer - Culinessa Tips

Oogst Oost
Aalsmeerderweg 265, 1432 CN Aalsmeer
Openingstijden: ma tm zat tot 18hr.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Oost Oogst in Aalsmeer - Culinessa Tips

Zin in iets maken?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.