Deze zelfgemaakte kipsalade voor op brood is echt zo lekker en ik maak hem meestal wanneer wij een gegrilde kip kopen of zelf bereiden. Dat gaat als volgt: dag 1, hele kip uit de oven met friet en appelmoes. Wat er overblijft pluk ik en de botten gebruik ik om een heldere kippenbouillon te maken. En nu komt het. Meestal zit er dus echt lekker veel vlees nog aan het bot en tussen de ribben en het karkas door. Daar maak ik dus deze kipsalade mee.

In principe is dit recept heel makkelijk. Afhankelijk van de hoeveelheid kip die je overhebt, kun je het recept aanpassen. Appeltje eitje. We zijn hier voor het gemak uitgegaan van wat ik overhield.

Deze kipsalade is vrij eenvoudig, maar dat maakt het juist zo lekker.

Recept zelfgemaakte kipsalade

300 gr kip (gegrild of van het spit)

4 EL mayonaise
2 EL fijngehakte dille
1/2 ui
1/2 appel geschild
1 tl maggi
zout en peper

Zo maak je kipsalade

Pluk de kip en hak grof. Meng de kip samen met de mayo, uien, dille, appel en maggi goed door elkaar. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer samen met kropsla op een bolletje of versgebakken brood. Ge-niet-en!

Niet romig genoeg? Voeg er dan nog 1/2 EL mayo aan toe. Niet teveel tegelijk want dat kan het ook echt verpesten.

Variatietip voor een borrel

Serveer dit op een toastje tijdens een verjaardagsborrel. Heerlijk!

Ps. De lekkerste kip maak je zelf natuurlijk, maar als je geen zin hebt is kip van een The Roastery echt geweldig.

kipsalade 3 683x1024 - Zelfgemaakte kipsalade voor op brood, de lekkerste
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Zelfgemaakte kipsalade voor op brood, de lekkerste

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)