Vegetarische bieten carpaccio // De inspiratie voor dit recept komt van een gerechtje dat we alvast mochten testen voor kerst! En die was zoo goed dat ik het gewoon met jullie moet delen. Ik heb het over de geroosterde biet met geitenkaas en gehakte hazelnoten van de Lindenhoff. Het blijft een van onze favoriete plekjes om biologische producten te kopen en dus ook met kerst.

Mijn versie voor deze bieten carpaccio is net wat anders, want ik ben allergisch voor hazelnoten, dus vervingen wij die voor pijnboompitjes.

Carpaccio

Ik denk dat ik namens een boel mensen spreek als ik zeg dat een carpaccio een echte crowd pleaser is, toch? Ik weet ook dat er steeds meer mensen zijn die geen of minder vlees eten en dus vond ik het tijd voor een alternatief zonder vlees. Wil je gaan voor iets totaal anders dan een klassieke carpaccio, maak dan deze carpaccio met een heerlijke porcinicrème. Wil je je gasten beide voorschotelen, dan kan dat ook <3

Screen Shot 2018 08 08 at 8.51.46 PM - Vegetarische bieten carpaccio

Bieten roosteren vs gerookte bieten

Je kunt een kant en klare geroosterde biet kopen bij de Lindenhoff, hoef je die alleen met een mandoline te slicen of in flinterdunne plakjes te snijden. Deze heet een Barbabietole Arrosto. Dit is een geroosterde biet uit Italië die direct na de oogst op het land geroosterd wordt. Deze biet heeft een beetje een rooksmaak en is lekker zacht van structuur. Dat bracht me op het volgende idee dat je ook zelf je bieten kunt roosteren / roken.

Je kunt met een rookoven je bieten een smokey flavor geven, maar je kan ze ook in een ovenschaal roosteren.

Voor het gemak ben ik even uitgegaan van de gerookte biet van de Lindenhoff.

Recept Vegetarische bieten carpaccio

~ 4 personen voorgerecht

Ingredienten
1 Gerookte rode biet
50 g waterkers
Handje verse peterselie
75 g smeuige geitenkaas, ik gebruikte de Chèvre Mothais AOP van de Lindenhoff
Handje pijnboompitten of hazelnoten, geroosterd en gehakt
Extra vierge olijfolie, ik gebruikte die van Gkazas.
2 eetl. Balsamico azijn

Hoe maak je deze Vegetarische bieten carpaccio?

Schil de geroosterde biet en snijd in flinterdunne plakjes.
Verdeel de bietenplakjes op een schaal of groot bord.
Leg wat waterkers en peterselie in het midden en verbrokkel de geitenkaas erover.
Bestrooi met de pijnboompitten of hazelnoten en besprenkel met olijfolie en Balsamico azijn.

Vegetarische recepten

Leuk om te merken dat jullie ook erg geinteresseerd zijn in de vegetarische recepten die ik hier deel op Culinessa.com. Behalve dit recept voor een vegetarische bieten carpaccio, heb ik eruiteraard meer 😉 Happy cooking met deze vegetarische recepten.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Vegetarische bieten carpaccio

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

5/5 (1 Review)