Eton Mess recept // Ik moet dit recept gewoon met jullie delen, waarom? Het maakt mij heel blij! Daarom 😉 Alleen al door er naar te kijken word je toch heel blij? Zo kleurrijk en vanwege de kleurencombinatie echt kerst als je het mij vraagt. Ik maakte voor het eerst kennis met dit gerechtje tijdens een zomerse bbq bij vriendin T die heel lang in Engeland gewoond heeft. Eton Mess is daar echt een populair toetje, dus zij is een echte pro als het gaat om het maken van dit toetje.

Toen ik eenmaal begon met bedenken wat voor kerst gerechten ik met jullie wilde delen, begon ik gelijk in kleuren te denken: rood, groen en wit. Taraaa mijn inspiratie voor dit receptje was geboren. Wel heb ik er een eigen twist aan gegeven door er basilicum suiker aan toe te voegen. Wanneer het aardbeien seizoen is, is dit toetje ook echt een topper om te maken. Nu in de winter kun je uiteraard ook gebruik maken van bevroren rood fruit of verse frambozen. Ik begon eerst met het zoeken naar meringues bij de bakkers en in speciaalzaken, maar die waren nog nergens te bekennen. Ik was te vroeg. Het was pas na de zomer, dus moest ik nog een aantal maanden wachten. Wachten?! Hmm nee, dan maken we ze zelf, toch? Met behulp van een Surinaams recept als basis ging ik aan de slag.

eton mess 1 1024x731 - Eton Mess recept voor Kerst, ja echt!

Recept voor Eton Mess  ~ 4 pers

Ingrediënten
Recept voor Meringues*

20 Aardbeien – gesneden
Slagroom
Basilicum suiker
Aardbeien siroop

Hoe maak je een Eton Mess

Maak eerst het meringue recept. Dit kun je al een dag van tevoren doen.In een glas, begin je met het creëren van laagjes.
Crush de meringues en leg die onderaan in het glas.
Voeg hier een laagje aardbeien, laagje slagroom, wat aardbeiensiroop en om het af te maken wat basilicum suiker.
Indien je een lang glas gebruikt, maak je nog een laagje op dezelfde manier.

Recept voor de Basilicum suiker
Ingrediënten
2 grote Basilicum blaadjes
1 EL suiker

Maal tot een geheel in een vijzel.

Recept voor opgeklopte slagroom
Ingrediënten

250 ml slagroom

Volg de instructies op de verpakking tot je een lekkere dikke slagroom krijgt.

IMG 9388 1 1024x1024 - Eton Mess recept voor Kerst, ja echt!

Fijne feestdagen!! en als je dit recept voor deze Eton Mess lekker vond, neem dan ook een kijkje bij mijn Xmas Granola of Ravioli met citroen en ricotta of andere kerstrecepten.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Eton Mess recept voor Kerst, ja echt!

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)