December is een feestmaand, dus leek het me leuk om wat feestelijke recepten met jullie te delen. Vandaag de kick off met een van mijn obsessies: Matcha. Het is groen, feestelijk en daarom dus perfect als kerstontbijtje! Mijn eerste matcha (groene thee poeder) obsessie begon nadat ik bij de Japanner geen gewoon vanille of aardbeien ijs kon bestellen, maar zwarte sesam of groene thee ijs. WOW. Het was heerlijk en mijn liefde voor matcha was geboren. Mijn matcha obsessie ging verder en ik ben verslaafd aan bubble tea, matcha lattes, matcha kit kat, matcha oreo’s en nu dus ook Matcha Granola (Cruesli met Groene Thee Poeder). Hopelijk vinden jullie het net zo lekker als ik. Ik eet het graag met melk en dan bij elke hap krijg je een vleugje van de groene thee mee. Echt genieten voor mij!

Recept voor Matcha Granola

~ 400 gr

Ingrediënten
180 gr Havermout
1 eiwit
4 EL honing
3 EL olijfolie
1 EL Matcha (groene thee poeder)
100 gr noten (ik gebruikte pompoenpitten, zonnebloempitten en hazelnoten)
75 gr gedroogde cranberries
1 EL geroosterde zwarte sesamzaadjes

Hoe maak je matcha granola

Verhit de oven voor op 130C en rooster daarin de havermout gedurende 25-30 minuten.
Na 10 minuten even roeren en weer verder roosteren.
In de tussentijd voeg je honing, olijfolie en groene thee poeder in een kom en mengt alles goed door elkaar.
Klop 1 eiwit stijf tot je het onderste boven kan houden en het niet eruit valt.
Wanneer de havermout klaar is voeg je deze toe aan de honing matcha siroop en zorgt ervoor dat alle havermout
bedekt is met een laagje.
Voeg nu de pompoenpitten en zonnebloempitten toe.
Roer voorzichtig het opgeklopte eiwit er door heen.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel tot het overal even “hoog” is.
Bak verder op 130C gedurende 20-30 minuten.
Na 15 minuten even de “granola” omkeren en verder bakken.
Wanneer het klaar is, kun je nog wat extra matcha poeder toevoegen om wat meer kleur te geven.
Nu voeg je de cranberries, hazelnoten en sesamzaadjes toe.
Laat het goed afkoelen en lekker knapperig worden.
Bewaar in een weck fles.

Fijne feestdagen!! en als je dit recept voor Matcha Granola lekker vond, neem dan ook een kijkje bij mijn andere  kerstrecepten.

IMG 94591 1024x743 - Matcha Granola

 

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Matcha Granola

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)