Deze Surinaamse zuurkool met aardappel kennen jullie misschien niet, maar daar gaat nu verandering in komen. Mijn liefde voor zuurkool is een die begon op latere leeftijd. Om die reden deel ik graag met jullie hoe Surinamers hun zuurkool maken. Tenminste, dit is een van de manieren en mijn variant erop. Ik val maar direct met de deur in huis: ik vind het dus echt heerlijk met aardappelpuree. We maken namelijk ook graag een zuurkoolschotel in de oven en dat bracht me op ideeën. 

Hier thuis eten we 2 keer per week vegetarisch en zo probeer ik weleens wat nieuws uit. Toen ik hoorde dat Unox hun vegetarische worst opnieuw in de schappen heeft geïntroduceerd, moest ik het uitproberen. Ik ben aangenaam verrast en gebruikte deze dan ook in dit recept. Prima om een keer te vervangen voor de klassieker van Unox waar mijn kids dol op zijn.

Goed om te weten, de worst is ook nog eens in de aanbieding bij de Ah. De actie loopt van maandag 15 januari t/m zondag 21 januari. Unox vegetarische rookworst is dan verkrijgbaar met 30% korting. 

Surinaamse zuurkool 4 683x1024 - Surinaamse zuurkool met aardappel

Surinaamse zuurkool met een twist

Ingrediënten
~ voor 4 personen

250 gr zuurkool – uitgespoeld en uitgeknepen
100 gr aardappelen – in blokjes
1 kleine ui – gesnipperd
1 teen knoflook – geperst
1 EL olijfolie
1/2 tomaat – ontveld en in blokjes
1 EL tomatenpuree
2 tl suiker
250 ml water
1 Madame Jeanet peper
1 rookworst gesneden – ik koos de vegetarische rookworst van Unox
Zout, peper en knorr aromat naar smaak

Aardappelpuree om te serveren

Zo maak je Surinaamse zuurkool

De ui en knoflook glazig bakken in de olijfolie.
Voeg daarna de tomaat toe en bak dit kort tot het zacht geworden is.
De tomatenpuree erbij doen en kort meebakken. 
Daarna de rookworst en aardappelblokjes meebakken.
Nu water en zuurkool toevoegen en alles omscheppen.
De Mme jeanette peper toevoegen en alles laten stoven gedurende 20-30 minuten. Roer af en toe goed door, maar kijk uit dat je de Mme Jeannette niet kapot maakt.
Op smaak brengen met de suiker en zout, peper en aromat naar smaak.

Ik serveer hem hier met aardappelpuree maar je kunt het ook op zn Surinaams met rijst eten! Smakelijk!

Oh ja en vergeet die Madame niet eruit te halen he, want anders dubbel pret! 

*Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Unox

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)