Ik had zin in smaken van vroeger en dan bedoel ik: opgroeiend in Suriname, zittend aan de eettafel en mijn moeder die ons op zondag verwende met lekkers. Oh ja en dan mocht ik er een Coca cola of Fernandes bij drinken. Heerlijk gebakken aardappeltjes met karbonaadjes en meestal aten we er dan tajerblad bij. Deze groente is het beste te vergelijken met een spinazie a la creme.

Vandaag weer een receptje voor de boys van Koken met aanbiedingen en wat is er dan mooier dan een gerechtje op tafel te zetten waar ik ook heel veel zin in had, namelijk: Aziatische Karbonades met gebakken aardappeltjes, maar dan Culinessa style. We hebben gesmuld hier thuis en ik kan niet wachten om het weer te maken. Ik denk ook lekker met een stamppotje of rijst. Laat je me weten als jij het een keertje hebt gemaakt?IMG_2423 - Version 2
Recept voor Aziatische Karbonades met gebakken aardappeltjes

Ingrediënten
4 Karbonades (500gr)

Aardappelen (900gr)
1 medium ui
1 teen knoflook
1 duimstukje Gember
4 EL Oestersaus
1 stuk Bosui
Zout
Peper
2 EL Suiker
Boter
Olie

Methode
Bestrooi de karbonades met peper en zout. 
Snipper de ui, de gember en pers de knoflook. Je kunt het ook in een vijzel tot een puree malen.
Maak een marinade met de  oestersaus,  suiker, ui, gember en uitgeperste knoflook.
Marineer de karbonades tenminste 10 minuten. (Het liefst een nachtje van te voren.)
Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in partjes en kook ze 10 minuten in gezout water.
Verhit een koekenpan met een klontje boter en een scheutje olijfolie en bak hierin de karbonades in 8 minuten bruin en gaar. Blus af met wat water en roer tot er een mooie jus ontstaat.
Verhit nog een koekenpan of hapjespan met wat olijfolie en bak de aardappelpartjes op middelhoog vuur in 6-7 minuten goudbruin.
Snijd als laatste de bosui in ringetjes en strooi over de karbonades heen.
 
Vond je deze recepten lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht hier.
Culinessa Karbonades
 [fblike]