Jamaican jerk chicken wordt normaal gesproken net even anders gemaakt dan het recept wat ik hier met jullie ga delen. Deze kun je bbq-en maar zeker ook grillen. Vooral belangrijk in de marinade zijn: bruine basterdsuiker, kruidnagel, piment en limoen. Om de kip te garen gebruiken ze normaal gesproken pimento hout. Dat gaan we nu niet doen. We houden het simpel en gaan voor een bbq flavor.

Kruiden voor Jamaicaanse Jerk – Jamaican jerk

De essentiële ingrediënten in een jerk marinade zijn: scotch bonnet peper, tijm, kaneel en last but not least piment. Om het ons en mezelf iets makkelijkers te maken gebruik ik van Verstegen de World Spice mix Jamaican Jerk. Heel fijn van deze kruiden, er zit geen zout in , dus die kun je zelf toevoegen naar smaak.

Er zit in: groenten (paprika, lente ui, knoflook), specerijen (chilies, piment, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat) en tijm.

Recept cheat Jamaicaanse jerk kipspiezen

Ingrediënten
~4 personen

400 gr kippendijfilet
1 EL Verstegen World Spices – Jamaican Jerk
Sap van 1/2 limoen
1 EL lichte sojasaus
2 tl donkere basterdsuiker
1/2 EL olie (zonnebloem- of olijfolie)
Zout en peper

Zo maak je deze cheat Jamaicaanse jerk kipspiezen

Snijd de kippendijfilet in even grote stukken. In een kom marineer je de kip samen met de overige ingrediënten. Idealiter marineer je de kippendijfilet een dag van te voren. Laat op tijd op kamertemperatuur komen en grill aan beide kanten op een bbq of in een grilplan.

F209B319 72B6 44DE BFD7 E2A9ECF7765B 683x1024 - Cheat Jamaicaanse jerk kipspiezen

Wat eet je bij deze Jamaicaanse kipspiezen?

Deze kipspiezen zijn heerlijk met een zoete gepofte aardappel en een frisse ananas of mango salade. Caribisch feestje op je bord; gegarandeerd!

Andere gerechten die goed passen zijn Caribische rijst met bonen, Surinaamse moski alesi, maar ook de Surinaamse BB met R of een spicy mac n cheese zijn hier top bij.

DE7C5CB9 FC66 42DD 9446 E9A262DBC506 1024x683 - Cheat Jamaicaanse jerk kipspiezen
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Cheat Jamaicaanse jerk kipspiezen

Ook iets lekkers maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je met liefde naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.


0/5 (0 Reviews)