Dat ik fan ben van Jaimie van Heije is niet nieuw, toch?! Ik schreef al eerder een stukje over deze gepassioneerde Indo (ja dat is die, INDO powerrrrr) en zijn mooie restaurant in Ouderkerk aan de Amstel.

Volgens Jaimie heeft hij niet echt een stijl, maar volgens mij heeft hij dat echt wel. Ondanks dat ik zijn keuken niet kan benoemen als typisch Frans, of typisch Fusion heeft hij duidelijk een passie voor het neerzetten van gerechtjes die een klein verhaaltje vertellen en is hij volgens mij fan van kleur behouden (ook wel monochrome genoemd). Door zijn gerechten heen proef je zeker wel zijn roots, want smaken zoals sereh, kafir lime en kokos komen dan ook terug. In het toetje ook de beruchte Aziatische chiffon cake aka spons cake verwerkt.

Dus voor mij toch wel een heel herkenbare stijl. We zullen het maar de stijl van Jaimie van Heije noemen.

En nu komt het, goed nieuws voor alle Amsterdammers die niet buiten de ring komen..want in de onlangs geopende ADAM toren, op de 19e verdieping bevindt zich restaurant Moon. Nog niet officieel open, maar wel aan het proefdraaien en YESSS ik mocht er eten..lucky me..
IMG 1958 1024x712 - Restaurant Moon ADAM toren- 020 tip

Samen met Tommy den Hartog (voormalig chef van Johannes) zwaait hij de scepter over dit nieuwe ronddraaiende pareltje van Amsterdam. Bij binnenkomst word je weggeblazen door het waanzinnige uitzicht en iemand maakte een opmerking “Hoeveel huwelijksaanzoeken zullen er hier niet gaan plaatsvinden?” Nou ik ben benieuwd, want het is qua setting duidelijk eentje voor de boys om te onthouden.

Zeg nou zelf, is het geen plaatje?
image15 - Restaurant Moon ADAM toren- 020 tip

IMG 1979 1024x718 - Restaurant Moon ADAM toren- 020 tip

HET ETEN

Zoals ik hierboven al schreef kon ik heel duidelijk de stijl van Jaimie herkennen. Mooie gerechtjes, die qua portionering niet te groot zijn. Het doel van de menukaart is lekker, uitgebreid, maar niet extreem lang lunchen of dineren. Je kan daarom ook kiezen tussen 3 (360 lunch a 40 euro), 5 (menu Eclipse a 60 euro) of 7 gangen (menu Moon a 80 euro). En dat tegen vrij schappelijke prijzen. Losse gerechtjes kosten 15 euro.

Zie hieronder enkele van de waanzinnige gerechten die ik voor mocht proeven. Om de ene maand zal een bekende artiest een eigen draai geven aan het menu. Tomas Acda is de eerste en die liet ons kennis maken met zijn favoriet, tartaar met foie gras. Oh la laaa. Ik heb genoten, maar ben nu extreeeeem geobsedeerd door zijn rendang. Dit is, normaal gesproken een stoofgerecht dat er niet heel sexy uitziet, maar toch weet hij dit anders te presenteren. Een feestje voor het oog, maar wat een fantastische smaakexplosie in je mond. Het vlees is perfect gegaard, maar ziet er niet mega doorgekookt uit. Het gekke is dat je toch bij elke hap denkt, ik eet rendang. De smaken komen heel duidelijk terug en oh wat werd ik blij van dit gerecht.

Ik weet dat Jaimie zegt dat hij continue werkt aan het verbeteren van zijn rendang, maar wat mij betreft is ie perfect. Ik heb nu al zin in de volgende keer dat ik zijn rendang proef.
image10 - Restaurant Moon ADAM toren- 020 tip

IMG 1995 1024x683 - Restaurant Moon ADAM toren- 020 tip
image13 - Restaurant Moon ADAM toren- 020 tip
image14 - Restaurant Moon ADAM toren- 020 tip
IMG 2008 1024x683 - Restaurant Moon ADAM toren- 020 tip
IMG 2012 683x1024 - Restaurant Moon ADAM toren- 020 tip

Rest mij nog alleen te zeggen dat jullie het zelf moeten ervaren, want wat kunnen deze heren fantastisch koken. “We are over the MOON” en vanaf volgende week kunnen jullie dat zelf ervaren.

Parkeertip:
Er bevindt zich onderin de toren een parkeergarage en ik betaalde voor ruim 3 uur parkeren 10 euro. Vind ik meer dan prima!

Oh en voor wie dat leuk vindt, ga ook zeker een kijkje nemen bij MADAM of bezoek net zoals ik de rooftop terrace. What a view!!!
image12 - Restaurant Moon ADAM toren- 020 tip

Restaurant Moon – 19e verdieping
ADAM toren
Overhoeksplein 3 Amsterdam Noord