Vaderdag vier ik eigenlijk ook altijd met mijn lieve mama samen. Meestal doen we iets kleins, iets gezelligs, maar vooral samen. Dat is het belangrijkste. Nu zit je vast te denken, maar hoezo?

Nou mijn moeder is gedurende mijn jeugd zowel moeder als vader geweest, dus als soort van “grapje” zeggen we dat ze op vaderdag ook verwend moet worden. Dat mag best zo een keer per jaar; even stilstaan bij het feit dat ze toch wel een kick ass single mom is geweest die ons alles heeft gegeven. Vooral heel veel liefde en lekker eten!

Goed, vorig jaar gingen we brunchen bij Le Petit Bistro en dit jaar namen we plaats bij restaurant Daalder voor de lunch. Hier serveren ze een verrassingsmenu en je kunt zelf bepalen hoeveel gangen je wil. Voor de lunch is dat 2, 3 of 4 gangen en voor het diner is dat 4, 5, 6,7 gangen. Ik vind dat altijd heel fijn, aangeven wat je niet lekker vind en verder lekker overlaten aan de chef. Voor mij een uitkomst, aangezien ik het mezelf nog best moeilijk maken met het kiezen van de gerechten.

Chef Mohammed Ali Ben Ghalloum
Daalder heeft sinds kort een nieuwe chef Mohammed Ali Ben Ghalloum (voorheen chef bij Samhoud Places**) en hij weet wel hoe hij je culinair in de watten moet leggen. Mo is van oorsprong Tunesisch en kookt hier de sterren van de fusion hemel. Heel fijn, de kaart wisselt met de seizoenen mee.

IMG 8884 1024x699 - Restaurant Daalder - 020 Review IMG 8925 1024x683 - Restaurant Daalder - 020 Review

Het eten bij Daalder
Wij namen plaats en kozen voor het 4 gangen lunch menu. We werden welkom geheten onder het genot van een aperitiefje en een crisp van pecorinokaas met een creme van room en mosterd. Gevolgd door een tomatensorbet met pesto en Parmezaan schuim. Feestje voor het oog en een smaak explosie in mijn mond. De toon was gezet en ik was heel benieuwd wat het voorgerechtje zou zijn. Dat werd een tonijn tartaar met een gelei van Dashi (getrokken van kombu en bonitovlokken), een sorbet ijsje van mais en curry en gepofte mais. De combinatie was lekker fris en de gepofte mais zorgde voor een lekkere crunch. Ik kon er makkelijk nog een portie van op. Daarna kregen wij een tussengerecht en dit was gnocchi van aardappel en parmezaanse kaas, met een saus van Reblouchon, een compote van rode uien en geroosterde hazelnoten. Een gerecht dat lekker hoog op smaak was, waarbij de gnocchi in combinatie met de kaassaus en rode ui me heel erg deed denken aan een kaasplankje. Alleen dan met lekker warme zacht perfect gegaarde gnocchi. Ik ga heel hard mn best doen om dit gerechtje thuis na te maken, het was te lekker. Als hoofdgerecht kregen wij een op de huid gebakken eendenborstfilet. Normaal gesproken houd ik niet van eend, vanwege de heftige smaak, maar deze keer at ik het tot het laatste stukje vlees op. De jus ingemaakt met o.a mandarijnen was zo lekker dat ik er mijn broodje in heb gedipt tot het op was. Als toetje kregen we een sabayon met een ijsje van geitenmelk, lekker vers fruit (mandarijn, appel, rabarber) en een meringue erbovenop. Ook erg lekker, maar voor mij het minst spannende van de 4 gangen. Bij de espresso kregen we een kleine madeleine die ik zo lekker vond dat ik vandaag zelf madeleines ga bakken.

image 1024x1024 - Restaurant Daalder - 020 Review
image5 1024x1024 - Restaurant Daalder - 020 Review
image3 1024x1024 - Restaurant Daalder - 020 Review
image4 1024x1024 - Restaurant Daalder - 020 Review  image11 1024x1024 - Restaurant Daalder - 020 Review

De goede service en vriendelijke bediening van Federica en Angi maakten het plaatje helemaal af. Deze zondagse lunch is zeker voor herhaling vatbaar en heel gauw gaan we terug met het gezin om van het diner te genieten. Ik ben heel benieuwd hoe de mini het zal vinden, dus gauw meer hierover.

Daalder
Lindengracht 90

Amsterdam, de Jordaan
daalderamsterdam.nl

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Restaurant Daalder - 020 Review 

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]