Wanneer de een zwanger is en de ander net bevallen en aan de borstvoeding heb je wat beperkingen. Niet teveel drinken, letten op wat je eet. Helemaal niet drinken en vooral geen rauwe dingen. Jaja..dat waren Sesanne en ik vorig jaar tijdens het Shogatsu diner bij restaurant Izakaya; onderdeel van het Sir Albert Hotel in Amsterdam.
IMG 1943 683x1024 - Restaurant Izakaya we are back- 020 tip

Dus na maanden over en weer appen, besloten we dat het toch echt moest gebeuren. Girl time maar dan wel met waanzinnig lekker eten. Zowel Sesanne als ik zijn gek op lekker eten en kunnen daar samen uren over praten. Intussen kent ze me zo goed, dat wanneer zij ergens is geweest ze me weleens kan zeggen: “Nes, je MOET er heen, want het is helemaal waar jij van houdt”. Omgekeerd gebeurd dat dus ook regelmatig en toen ik voor het eerst bij Izakaya at, vertelde ik Sesanne over de crispy sushi met tonijn. Een smaaksensatie die ik niet zo snel zal vergeten. Perfect gegaarde sushirijst die lichtelijk is gebakken, maar toch mega krokant. Daarbovenop een tartaartje van spicy tuna.

Daar begon het allemaal mee. “Sees, jij moet dat gewoon proeven”. Dat is iets waar we onder het genot van een wijntje of cocktail van moeten genieten samen. Maar dan wel als we wat rustiger zijn en de babys het toelaten. Dat werd dus serieus 7 maanden nadat haar zoon geboren werd. Mijn mini is alweer 1 jaar oud, dus het was al lang tijd hiervoor. Restaurant Izakaya we are back!
IMG 1916 715x1024 - Restaurant Izakaya we are back- 020 tip
Raspberry Mule

Voor wie het niet weet, Izakaya in Japan staat voor een informele Japanse gastropub. Je gaat er heen voor lekkere drankjes, maar eet er ook de lekkerste gerechten. Van sushi, tot grill en frituur op de kaart. We besloten af te spreken op een zaterdag, in de middag. En het was wederom waanzinnig. De gastheer liets ons een aantal klassiekers proeven. Verbazingwekkend genoeg bijna allemaal nieuwe dingen voor mij. Ook mochten de gewelige tempura corn fritters niet ontbreken. Samuel L Jackson kwam hier tijdens zijn laatste bezoek aan Nederland speciaal voor terug naar Izakaya vertelde de chef ons.

Genoten hebben we en mijn foto’s spreken denk ik beter dan dat ik het jullie kan vertellen. Jammer dat ik de smaakexplosies niet aan jullie kan laten proeven.

We aten bij Restaurant Izakaya:
– Baby Spinazie met gegrilde garnalen (WOW, de spinazie had een truffeldressing!!)
– Otoro tonijn (de Wagyu van de tonijn: lekker vet en mals stukje)
– Sashimi  van zalm, yellow fin tonijn en zeebaars met gember en bieslook yuzu soy dressing (Voor mij een duidelijke knipoog naar de Chinese klassieker)
– Crispy Sushi met tonijn tartaartje (Hier ging het dus om!)
– Temaki met spicy tonijn
– Sweet Corn Tempura
– Lamb sate met een Argentijnse dressing
– Chocolade sneeuw voor het dessert

Enige wat deze dag nog fantastischer zou kunnen hebben gemaakt: inchecken bij Sir Albert waar een fijn hotel bed met een onbtijtje de volgende ochtend op ons zou wachten.
IMG 1921 1024x683 - Restaurant Izakaya we are back- 020 tip IMG 1927 1024x683 - Restaurant Izakaya we are back- 020 tip IMG 1935 1024x683 - Restaurant Izakaya we are back- 020 tip IMG 1941 1024x683 - Restaurant Izakaya we are back- 020 tip  IMG 1946 2 1024x659 - Restaurant Izakaya we are back- 020 tip

Restaurant Izakaya
Amsterdam, Hamburg, Munich and Ibiza.

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Restaurant Izakaya we are back- 020 tip Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]