Soms heb je van die restaurants die je heel graag wil uitproberen. Woo Bros met Asian food was daar een van en afgelopen woensdag ging ik samen met mede foodie Eva van Mrs Anchelon er een hapje eten. Als zusje van restaurant Dynasty, stond het al zo lang op mijn to go list, maar kwam het er gewoon elke keer niet van. Ik had daarom extra veel zin om er eindelijk naar toe te kunnen gaan.
interieur Woo bros interieur woo bros 2bordje woo bros
Vanwege de drukte op de weg en het zoeken naar een parkeerplaats was ik wat later dan Eva. Ik vond eindelijk een parkeerplek en liep het restaurant binnen en werd vriendelijk ontvangen door Daniel die ons de rest van de avond bediende. Hij vertelde me gelijk dat ik eigenlijk had kunnen parkeren in de garage (P1 Waterlooplein) die onder de Albert Heijn in de straat liep. <Handig Vanessa! note to self: van te voren iets beter je huiswerk doen, ahum>.

Ik ging zitten en Daniel legde ons het shared dining concept uit en we bestelden allebei een drankje. Ik ging voor een virgin Mojito met Lychees (to die for!!) en Eva nam een wit wijntje. Wij bekeken de kaart en wisten dat we allebei de soft shell crab sushi wilden proberen. Eigenlijk wilden we gewoon alles bestellen! Daniel luisterde naar onze input en zei dat hij ook wat gerechtjes van de kaart aan ons kon serveren. Wij dachten, prima!!

We begonnen met de soft shell crab roll en hadden die sneller dan snel op. Ondertussen zagen we dat onze buren werden voorzien van een portie en wij keken elkaar aan en besloten: laat dat toetje maar zitten en geef ons nog een soft shell crab!

We wisten natuurlijk niet wat we allemaal voorgeschoteld zouden krijgen en Daniel liet niks los, dus was het elke keer weer een verrassing wat er geserveerd zou worden. We kregen vervolgens gestoomde coquilles met gember, bosui en chili olie en gegrilde oesters met zwarte bonen saus. De gegrilde oesters waren heerlijk. Er zat een soort rook smaak in de saus die ik niet kon plaatsen. (ik moet hier werk van maken!)

Terwijl we aan het eten waren bekeken we nog een keer de kaart en zagen we sate Kambing staan. Er is maar 1 plek waar ik die normaal gesproken eet en dat is bij Toko Madjoe in Amstelveen. Ik vroeg Daniel naar hun versie en hij begon te lachen en ja hoor, de volgende gang was dus de Sate Kambing en de Chinese klassieker pannenkoekjes met pekingeend en hoi sin saus.

Ik vond de Mojito zo lekker dat ik er nog een nam en terwijl we gezellig aan het kletsen waren kregen we een halve kreeft geserveerd op klassiek Kantonese wijze; met gember, knoflook en bosui! Heerlijk! Bracht me gelijk terug naar eten met mijn familie samen.

Als laatste gerechtjes kregen we een heerlijke zoete Thaise beef met groene thaise pepertjes en een rode curry met lychees en kippendijfilet (ik ga dit zeker een keer thuismaken, vond de combinatie met de lychees echt bijzonder). Heerlijk!

We zaten zo propje vol dat we niet eens meer pek hadden voor een toetje of ons voorgenomen tweede rondje soft shell crab.

Als ik moet zeggen wat ik het allerlekkerste vond dan kan ik eigenlijk niet kiezen, maar ik vond de “rook” smaak die ik proefde in zowel de gegrilde oesters, de sate kambing en de zoete Thaise beef met groene pepers toch wel heel bijzonder! De soft shell crab is echt too die for en die Lychee mojito, daar droom ik nu nog steeds van. Daniel wist me wel te vertellen dat er lychee in zat, gember, suiker, limoen dus die ga ik zeker nog een keertje proberen te maken. Joh ik ga er denk ik gewoon weer heen, al is het alleen voor dat ene drankje beneden aan de bar!
lychee mojito woo bros
soft shell crab roll

sate kambing woo broshoi sin peking duck woo bros
1/2 lobster woo brosthai curry and thai beef woo bros
eva and me
Vond je deze review over restaurant Woo Bros leuk, check dan nog meer restaurants hier.

Woo Bros
Jodenbreestraat 144

Amsterdam
T 020 428 0488
reservations@restaurantwoobros.nl

[fblike]