Ik zat onlangs gezellig met Susam van madebySam.nl te kletsen en zoals altijd gaat het uiteindelijk over lekker eten. Deze keer hadden we het over Chinees eten (yep, cliche Asians be like verhaal) en konden we niet stoppen met tips uitwisselen over waar je nou echt authentiek Chinees kunt eten. Susam is net als ik van Chinese afkomst (ok, ik ben maar kwart Chinees, maar toch), dus vieren we Chinees Nieuwjaar. In het kader van sharing is caring besloten we 7 (met bonus 9!) Authentieke Chinese restaurants op een rijtje voor jullie te zetten.

 image 689x1024 - 7 x Authentieke Chinese restaurants

In Amsterdam
1. Oriental City
We komen hier al jaren en elke keer weer stellen ze ons niet teleur. Regelmatig op de zondag van Dim Sum genieten en met verjaardagen vind je ons hier van tijd tot tijd.

Oudezijds Voorburgwal 177-179
Amsterdam Centrum 
Bekijk de website

2. New King
Ik schreef er ooit een blogpost over, maar bij New King eet je de aller allerlekkerste Sui Kau soep oftewel Garnalenwontons in soep met paksoi. 

Zeedijk 115-117
Amsterdam Centrum
Bekijk de website

3. Sea Palace
Leuke beleving om te eten op een boot en in het weekend genieten van lekkere dim sum. Net even anders dan Oriental City.

Oosterdokskade 8
Amsterdam Centrum
Bekijk de website

4. Taste of Culture
Met de familie aten we hier de allerlekkerste pekingeend van Nederland. Ook staan ze bekend om hun stoofpotjes en Hot pot (Chinese fondue). Lekker dichtbij het Leidseplein en tot diep in de nacht open.

Korte Leidsedwarsstraat 139-141
Amsterdam Centrum
Bekijk de website

5. Sichuan
Wie van pit houdt is hier aan het goede adres. En bestel vooral een grote kan water om de boel te blussen!

Zeedijk 103H en Warmoesstraat 17
Amsterdam Centrum
 

Buiten Amsterdam
1. Kee Lun (Den Haag)

2. TaiSoen (Utrecht)

Internationaal
Ik heb het al meerdere keren gezegd, maar voor mij is er geen lekkerder Chinees restaurant dan Yauatcha in London. Mocht je er dus binnenkort heen vliegen, plan dan ook een bezoekje in bij mijn favoriet en geniet ook een beetje voor mij.

Ook gaat Susam binnenkort op bezoek bij niemand minder dan Tim Ho Wan in NYC. Dim summen op sterrenniveau. Het restaurant is sinds kort ook gevestigd in de USA en heeft in China niet voor niets een ster bemachtigd. De BBQ pork schijnt geweldig te zijn, dus ga dat proeven!

Screen Shot 2016 01 02 at 12.56.56 PM 1024x997 - 7 x Authentieke Chinese restaurants
Wil je weten wat je moet bestellen als je gaat Dim Summen, lees dan hier mijn artikeltje. Ik help je graag een handje 😉

Wil je liever zelf de keuken in duiken en Chinees koken, neem dan een kijkje bij mijn recepten. Ook geef ik in dit Artikel precies aan wat je zou kunnen klaarmaken 😉 en deel ik mijn favo menu.

Enjoy! 

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - 7 x Authentieke Chinese restaurants

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.