OMG omg omg..ik heb een tip, een mega goede tip. Een undercover tip waar je heerlijke Japanse Ramen kunt eten. Echte Sapporo Ramen om precies te zijn. Eerder vertelde ik jullie al over een van mijn favorieten, Taka bij Toko Dun Yong, maar vandaag vertel ik jullie over een andere Ramen tent, namelijk Sapporo Ramen restaurant Sora. Ik ging eerder deze maand lunchen met de chefs van Jacobsz en terwijl we uitgebreid en smakelijk aan het eten waren bespraken we uiteraard allerlei tentjes. Wij delen een liefde voor de Aziatische keuken en toen ze ons vertelden over een tentje waar je superlekkere ramen kunt eten, konden we het niet laten en gingen er gelijk heen. Ja dat lees je goed, we gingen er gelijk heen. <hoezo gierig?!> We zaten nog propje vol van onze lunch, maar gewoon uit nieuwsgierigheid moest en zouden wij deze Ramen van Sapporo Ramen restaurant Sora proeven. We kregen als tip, neem de ramen met alles erop en eraan. Die met mais en boter. Ok, genoteerd. Off we go…

Sora Ramen 1 843x1024 - Sapporo Ramen restaurant Sora - 020 tip 
De inrichting en het sfeertje geeft je even het gevoel niet in Nederland te zijn. Leuk!

Sora Ramen 2 1024x683 - Sapporo Ramen restaurant Sora - 020 tip
We konden niet kiezen, dus kozen op advies van de chefs van Jacobsz een ramen

Sapporo Ramen Restaurant Sora 

Dus wij reden naar de Ceintuurbaan en kwamen in een soort verborgen tentje met Japanse bediening: Sapporo Ramen Restaurant Sora. Me likey! Altijd een goed teken; de zaak zat vol met lekker veel Asians. Ook zagen we dat er vlees geleverd werd door Nice to meat en dat gaf ons in goede moed. Ze wisten in ieder geval waar ze heerlijk vlees moesten halen. 

Ramen – Bouillon

Ramen noodle soup is niet makkelijk om te maken. Ooit waagde ik een poging om het zelf te maken, maar die was nog niet helemaal succesvol. De bouillon is namelijk best cruciaal in dit verhaal. Deze wordt namelijk op verschillende manieren gemaakt (denk aan varkenspoten en kip, alleen kip, dashi, kombu, alleen groenten, etc.) en de bouillon hoort lang te trekken. Je bent in ieder geval een dag bezig, maar hoe langer die trekt hoe rijker de smaak. Mijn favoriete ramen broth tot nu toe is de Tonkatsu ramen. Lekker diep van smaak en een beetje melkerig van kleur.

Deze keer gingen we voor de Gokujo Sapporo Kuro Miso Ramen. Miso ramen met groenten, miso pasta en geroosterde knoflook olie, Chasu varkensvlees, bosui, mais, gebakken uitjes, Chinese kool en een klontje boter. Dat maakte de ramen lekker romig van smaak. De bouillon was diep van smaak en lekker romig, maar niet té vet.

Ramen – Noodles

Ramen noodles zelf zijn minstens zo belangrijk als de bouillon. Het gaat dan met name om het gebruiken van de juiste bloem. Deze moet een hoog glutengehalte hebben, want daar worden de ramen noodles lekker chewy van. Restaurant Sora haalt haar noodles uit Sapporo, de stad met ramen walhalla. En daar scoort Sora punten, want deze noodles waren ge-wel-dig en super duper chewy.

We komen hier zeker terug en dan wil ik nog veeeeel meer proeven, want het was heerlijk! Zo zag ik karaage op de kaart en gyozas, maar ook takoyaki. Yeheess I cannot wait!

Sora Ramen 3 1024x756 - Sapporo Ramen restaurant Sora - 020 tip

Sapporo RAMEN restaurant Sora
Ceintuurbaan 49H
Lunch | brunch | diner

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Sapporo Ramen restaurant Sora - 020 tip
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]