Restaurant Bun Antwerp // Voor mijn verjaardag wilde ik er even uit, weg van de sleur en niet te vermoeiend voor onze kids. We besloten een dagje naar Antwerpen te gaan. Een vakantie was budget technisch niet mogelijk, dus was dit een prima oplossing voor dat vakantie gevoel. Zodra we het centrum van Antwerpen inreden dacht ik Yes, its good to be back.

Eerste stop, de Smaaknatie waar we wat heerlijke Caneles scoorden. De beste die ik tot nu toe heb geproefd. Ook kochten we een Melanzane a la Parmigiana bij hem voor de volgende ochtend. Ik laat tzt nog even weten hoe die gesmaakt heeft.

We staken de straat over en namen plaats in het te knusse Bun Antwerp. Wie mijn blog al wat langer volgt weet dat ik fan ben van de Vietnamese keuken. Hij staat bij ons hier thuis zeker in de top 3. Samen met Thais en Italiaans. Via de Instagram account van Sergio Hermans kwam ik ooit dit restaurant tegen en ben ze toen blijven volgen. We stapten de zaak binnen en werden ontvangen door de gastvrouw, Hoa Truong. Samen met haar man Huibrecht Berends (die in de keuken staat te koken) runt ze de zaak.

Het is een klein knus tentje waar je ongeveer een man of 15 kwijt kan. Niet heel groot dus. Overdag nemen ze geen reserveringen, maar als je voor 12 uur bij de zaak bent moet het wel lukken om een plekje te bemachtigen. Of zoals Hoa zegt, rond een uur of 16hr is er vast ook wel plek. Het plafond is met hout afgewerkt en het is een mooie mix van East meets West. Net zoals zei zelf zeggen over de zaak: “Our story is one of East meets West”.

We gaan zitten en krijgen eerst lekkere verwarmde handdoekjes, krijgen de kaart en aangezien iedereen honger heeft bestellen we een heleboel lekkernijen. Het is mijn verjaardag en we hebben zin in een wijntje het wordt een Paulatim uit 2014 Blanc van Les deux terres. Heerlijk! Deze moet ik onthouden voor wanneer wij Aziatisch eten koken thuis.

image4 - Restaurant Bun Antwerp

Mijn favorieten:
– De gedroogde vietnamese worst met Thaise Koriander
– De mais met een pinda korstje
– De gegrilde aubergine met noordzee garnalen
– De Bun Cha Gio rijstnoedel salade. En dan met name de loempia’s. Heerlijk chewy en crunchy en gemaakt met lokaal Brasvar varken.

De Pho smaakte ook goed, het vlees lekker dun gesneden en lekker hoog op smaak. We aten ook de Cha Koh (gecarameliseerde vis), een soort Ba Pao, genaamd Banh Bao, ook erg lekker en natuurlijk Goi Cuon met langzaam gegaarde buikspek.

We waren van plan om nog een toetje te nemen, maar dat kon er echt niet meer bij. Op een volgende keer dan maar. Er staat namelijk een Vietnamese Ijskoffie op en die moet ik gewoon proberen.

Ook verkopen ze er een mooi kookboek en die konden wij niet laten liggen, tenminste ik mocht het niet kopen van de BF, dus kocht mijn schoonmoeder er een. Benieuwd wat ze er als eerste uit gaat maken en wanneer wij mogen proeven.

Wat mij betreft een MUST als je naar Antwerpen gaat.

image6 - Restaurant Bun Antwerp

Bun Antwerp
Vietnamese Street Food
Sint Jorispoort 22
Antwerpen 

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Restaurant Bun Antwerp

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.