Restaurant Zheng in Den Haag // Ik kan niet anders dan met deze zin beginnen: ’t was F-A-N-T-A-S-T-I-S-C-H. Met fantastisch bedoel ik dat er met elke gang een gerecht werd geserveerd dat met zorg en passie was bereid. De liefde voor het koken en de Chinese keuken kon ik gewoon proeven.

De vorige keer dat we hier waren heette dit restaurant nog Han Ting. Sinds die tijd is er een heleboel veranderd en wij waren blij. Tegenwoordig serveren ze er Chinees eten in een moderne ambiance en met servies waar je u tegen zegt. Ik wilde van alles wel wat mee naar huis. 

restaurant zheng 1 - Culinessa tips: Restaurant Zheng in Den Haag

Het eten bij restaurant Zheng

De naam Zheng is een verwijzing naar het keizerlijk banket dat de dag na Chinees Nieuwjaar werd geserveerd aan de belangrijkste ambtenaren. Tijdens dit banket werd de tafel vol gezet met luxe spijzen en dranken. De menu kaart is dan ook gebasseerd op deze Chinese rituelen en ceremonieën.

Ik kan niet kiezen wat ik lekkerder vond, eigenlijk was elke gang zo bijzonder. Maar in mijn geheugen zijn de crispy eend die aan tafel bereid wordt en de Szechuan vis gegrift en hebben een onuitwisbare indruk op me gemaakt. Ook de huisgemaakte XO sauce is er eentje waar ik graag een potje van mee zou willen naar huis. Zo lekker. Ik hoef alleen dan een kommetje witte rijst erbij. 

Zoals ik al zei, werd lke gang geserveerd in heel bijzonder servies. Leuk detail, ze hebben een webshop waar je deze beauties kan kopen. Wel even sparen, want ze zijn keizerlijk geprijsd.

restaurant zheng 3 - Culinessa tips: Restaurant Zheng in Den Haag

De Emperor’s collectie

Bij restaurant Zheng bestaat het menu uit twaalf ‘chapters’, waarbij elk hoofdstuk draait om een andere Chinese kooktechniek. Als aanvulling op het bestaande menu heb je ook de keuze uit de innovatieve Emperor’s Supreme Collection: drie iconische en regionale gerechten. Kies je voor een van deze gerechten dan krijg je ook de bereiding in fases aan tafel. 

Deze drie gerechten zijn:
Budai’s Bag: een pakketje met daarin een hele Poussin kip gevuld met luxe zeevruchten. De bouillon is zijdezacht en de kip zo sappig en mals.
Crispy duck: Knapperig, vol van smaak maar perfect gegaard rosévlees. Deze eend wordt geserveerd met allerlei lekkere bijgerechten waarmee je de lekkerste pannenkoekjes maakt (denk aan pruimensaus, hoisin saus maar ook verse kruiden).
Auspicious Fire: een hele tandbaars in een pittig bad met specerijen (onder andere Sichuan pepertjes), zijden tofu en taro noedels.

restaurant zheng eend 1 - Culinessa tips: Restaurant Zheng in Den Haag

Restaurant Zheng 
Prinsestraat 33
2513 CA Den Haag
W: www.zhengrestaurant.nl

Geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 17:30 tot 22:30.

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Culinessa tips: Restaurant Zheng in Den Haag

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.