The Harbour club Amsterdam // De mini wilde heel graag iets met mij doen. Alleen met mij, niet met haar papa of haar broertje was de duidelijke mededeling. Iets leuks mam, alleen met jou. Aangezien zij dol is op Sushi, was het voor mij heel snel duidelijk dat we dat samen konden doen.

Ze had vakantie en ik bedacht me dat het perfect zou zijn om dan samen te gaan lunchen bij the Harbour Club in Amsterdam Oost. Ze is namelijk best een beetje picky en misschien wel een kleine foodsnob in de dop, dus we gaan niet overal naartoe. Zeker niet als het aankomt op Sushi. Ze reageerde enthousiast, dus maakte ik een reservering.Harbourclub x Culinessa 1 1024x729 - Culinessa visits the Harbour Club Amsterdam

Harbour club 1 2 757x1024 - Culinessa visits the Harbour Club Amsterdam
Harbour club 1 683x1024 - Culinessa visits the Harbour Club Amsterdam

Wat aten we bij the Harbour club in Amsterdam oost?

We werden hartelijk ontvangen door chef Melle en zijn team. De mini mocht zelfs toekijken hoe de sushi vers gerold werd. Toen ze klaar waren met het rollen van de sushi gingen we gezellig samen zitten en kon het genieten beginnen. Ondanks dat de zaak immens groot is (2200m2) voelde het toch erg knus aan bij ons aan tafel. De donkere setting is perrrrfect voor een date night 😉

Voor mij een wijntje en voor haar een lekker theetje. Het was een plank vol met allerlei lekkernijen: zalm sashimi, sushi met een tempura garnaal en zalm, sushi met karaage, sushi met krab, de mini wilde heel graag sushi met komkommer en avocado.

We werden op onze wenken bediend en vonden het zooo lekker dat we vroegen of we de sushi die we niet op konden mee mochten nemen. Gelukkig kon dat en OOOOOH wat een feest. Zelfs in de avond hebben we gesmuld! 

Ik heb overigens een nieuwe obsessie, goma saus. Deze werd samen met een teriyaki saus geserveerd bij de soft shell crab sushi. Ik vond het zooo lekker dat ik nu aan de slag wil ermee. Na wat gegoogled te hebben begreep ik dat je de saus ook kan kopen bij de toko. Too be continued! Wij gaan zeker een keer terug met de BF en de kleine mini, want het is een heel gezellig en sfeervol restaurant. Oh en de makreel pate is superlekker, dus begin zowieso daarmee! En ik begreep dat de blow torch zalm ook erg lekker is, dus voor mij op mijn to eat lijstje!

Oh en je kan er overdag gratis parkeren en in de avond vanaf 18.00 uur €7,50.IMG 0413 768x1024 - Culinessa visits the Harbour Club Amsterdam 

De Harbour Club
Amsterdam Oost:
Cruquiusweg 67
1019 AT Amsterdam
Nederland
T. 020-767 0421

 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Culinessa visits the Harbour Club Amsterdam
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.