Restaurant Bo Nam Amsterdam // Ik moet jullie vandaag vertellen over Bo Nam, gevestigd aan de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Dus op een regenachtige zaterdag (why ow why rain) besloten we samen met de nieuwe mini te gaan genieten van wat comfort food. Wij zijn DOL op Vietnamees eten en wanneer er in Amsterdam een nieuwe tent opent, dan moet ik er gewoon heen. Met lieve Vietnamese vrienden die geweldig lekker kunnen koken en mijn fetish voor mooie kookboeken zijn we ondertussen best bekend met de keuken. Je begrijpt het al, de zin om lekker te eten zat er goed in. 

Eenmaal aangekomen stapten we binnen in een hele gezellige tent. Super sfeervol ingericht en jaja voor die speciale date night, lekker veel nisjes. Echt heel cozy!

IMG 2081 683x1024 - Restaurant Bo Nam - 020 tip IMG 2084 1024x683 - Restaurant Bo Nam - 020 tip

Liefde voor dit soort palm bomen. 

We bekeken de menu kaart en besloten om ons te laten verrassen. Enige verzoek was op aanraden van zus en vriendin; ik moest de gegrilde vis proeven. Dikke pech voor mij, want die stond niet op de lunch menu kaart, dus daar kon ik wel naar fluiten. Gelukkig had ik allemaal lekkere dingen op de kaart gespot, dus echt heel erg druk maakte ik me niet. Ik had vooral lekkere trek en zo een zin in culinaire verwennerij. De combinatie van de meubels en het lichte hout en de groene bank zijn zo subtiel, maar passen echt heel goed bij elkaar. Ook weer wat inspiratie voor thuis. Leuk weetje: Casper Reinders zn hand zie je duidelijk terug. Wat kan hij sfeervolle keuzes maken!

IMG 2096 1024x715 - Restaurant Bo Nam - 020 tip

We begonnen met een heerlijke Banh Mi; een lekker broodje met kip ingelegd met citroengras, ingemaakte groenten en lekkere kruiden. As I am a sucker for details: vond ik het mega dat het broodje gewikkeld komt in een krantenpapier. Nee, niet een echte, maar wel een leuke knipoog naar hoe het er in Vietnam wordt geserveerd. Overigens was dit echt een van onze favorieten, dus besloten we ter plekke dat we ze allemaal wel een keertje willen proeven. 

Vervolgens gingen we door met een heerlijke salade van Bo La Lot (biefstuk in betel leaf gerold en gegrild) en huisgemaakte loempia’s. Krokant maar toch lekker chewy, precies zoals het hoort. HEERLIJK en lekker genieten. Ook de dipsaus die erbij geserveerd werd smaakte zo goed dat ik het wel zou kunnen drinken. ZO lekker dus haha.

 IMG 2110 1024x649 - Restaurant Bo Nam - 020 tip 

 IMG 2138 1024x722 - Restaurant Bo Nam - 020 tip

IMG 21281 1024x683 - Restaurant Bo Nam - 020 tip

Whaaa en speciaal voor mij werd er toch een dorade gegrild en kwam de chef het hoogstpersoonlijk naar me brengen. De vis was gegrild zoals het hoort en zo lekker! OMG. En alsof het nog niet genoeg was gingen we verder met het eten van de klassieker, Goi Cuon. Wel serveren ze deze met een moderne twist, want er zit rauwe tonijn in. Ik dip het in de bijbehorende dipsaus en proef meteen de heerlijke doordringende smaak van de vissaus. Ik proeven en nog een keer proeven. Vervolgens kon ik het niet laten dus toen de chef naast me stond zag ik mijn kans schoon en vroeg hem welk merk vissaus hij gebruikt. Hij liet mij een fles zien en vertelde dat net zoals met drank, leeftijd ook nog wat uitmaakt. De vissaus die zij gebruiken is er eentje die wat duurder is, net zoals met bijv balsamico azijn. Er zijn tig verschillende soorten, maar deze is een winnaar!

IMG 2144 2 738x1024 - Restaurant Bo Nam - 020 tip

 

Handig om te weten:
Bo Nam is zes dagen per week geopend voor lunch en diner, wijn en cocktails.
Van 12:00 tot 01:00 op dinsdag tot en met zondag.
Reserveren kan via info@bo-nam.nl of +31 20 370 21 78