Dat ik gek ben op Asian food weten jullie inmiddels al een tijdje toch? En dat ik een zeikerd ben als het gaat om lekker eten, weten jullie ook toch? Vandaag mijn favorieten uit Utrecht en terwijl ik dit bericht typ krijg ik honger, want bij elk van deze tentjes kun je lekker Aziatisch eten.

Kimmade
Voor lekker Vietnamees eten tip ik jullie nu het leukste tentje van Utrecht. Ini mini, maar uit deze keuken komen grootse gerechten. Goed op smaak en vers bereid. Ook kun je hier bubble tea drinken. Mijn favorieten: de verse spring rolls met kip gemarineerd in citroengras (Goi cuon) en de noedel soep met beef (Pho BO). Sinds kort zitten ze ook op een tweede locatie aan de oude gracht met meer zitplekken.

Screen Shot 2017 07 12 at 3.16.38 PM 1024x1019 - 7 x Aziatisch eten in Utrecht
foto van Justine Biesot

Saowapa
Deze Thai is een verborgen pareltje uit Utrecht. Ook hier een kleine kaart, gebasseerd op een vast weekmenu. Ook maken ze er de allerlekkerste Thaise ijsthee. Cha dam yen. Mijn favorieten kip gemarineerd in…en een frisse salade van snijbonen genaamd Yam Tua Poo…Maar let op, geef aan als het eten niet te heet moet zijn, want anders maken ze het ontzettend pittig.

Screen Shot 2017 07 12 at 2.54.19 PM e1499864141103 1011x1024 - 7 x Aziatisch eten in Utrecht

Jasmijn en ik
Een leuk Aziatisch concept, waar je moderne combinaties eet uit Thailand, Vietnam en China. Ook hebben ze een zomerse picknickbox die je mee kunt nemen als het een mooie tropische dag is. Je krijgt dan voor, hoofd en na mee en een lekkere verfrissende dorstlesser.

boeddhabuikjes 1 1024x714 - 7 x Aziatisch eten in Utrecht
foto Jasmijn en ik

Yum Saap
De Home made ijsthee is ge-wel-dig! Ik kwam hier vorig jaar regelmatig en elke keer weer was het een feestje. Je waant je heel even in Thailand door de sfeer en kunt er heerlijke soepjes, salades en lekkere snackjes bestellen. Het is er altijd gezellig druk, dus het is best slim om te reserveren. Gelukkig kun je er ook afhalen. Het menu wisselt regelmatig, dus blijft het leuk om er terug te keren.

image 1 1024x1024 - 7 x Aziatisch eten in Utrecht

Tiger Mama
Nieuw in Utrecht, maar niet een geheel onbekende. De voormalig eigenaar van Opium is een nieuw concept begonnen met allemaal lekkere Aziatische versnaperingen. Zo is er een sushi bar, een gewone bar waar je lekker bier kunt drinken en een hapje kunt eten, een restaurant gedeelte voor een wat uigebreidere zit en een waanzinnig mooi terras waar je een drankje kunt drinken en een hapje kunt eten. Het dak van het terras kan in de zomer open, dus dat belooft voor tropische dagen. Ik at er een heerlijke tom ka kai soep gemaakt met een basis bouillon van asperges. Waanzinnig lekker! Heb je zin in een cocktail, dan kun je die ook bestellen.

tigere mama utrecht culinessa 1024x700 - 7 x Aziatisch eten in Utrecht

LE:EN
Een restaurant wat al langere tijd bestaat en nog steeds mega populair is. Leuk detail: Ze hebben op de kaart sushi staan gemaakt met een gefrituurde sprinkhaan. De cassave chipjes met lekkere dips zijn favoriet, ook de home made lemonade is een aanrader. Een succes bij de kinderen is de bento box voor kindjes, lekkere gefrituurde Japanse kippetjes met rijst.  Gezellig met vrienden voor een borrel en een snackje zijn goede variabelen om er met vrienden af te spreken.

image 2 - 7 x Aziatisch eten in Utrecht
Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - 7 x Aziatisch eten in Utrecht
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]