Tjauwmin, wat is het precies?

Tjauwmin Moksi Tjauwmin – Chow Mein – Lo Mein – Noedels gewokt. Er zijn een aantal Surinaamse gerechten die jullie echt fantastisch vinden en ik weet gewoon dat Tjauwmin daar een van is. Ten eerste beginnen we met dat ik hou van een Tjauwmin ouwe stijl: gele dunne eiernoedels, het liefst met zowel klein als groot vlees en moksi meti. Ook is de paksoi of Choi sam in stukjes gewokt erdoor een must. Ernaast wordt er meestal zoetzure komkommer geserveerd en een pittige sambal.

Vroeger als familie overkwam uit het buitenland stond er altijd een Tjauwmin moksi op mijn wensenlijstje (een van mijn lievelingsgerechten), maar op een gegeven moment ben ik in Nederland op zoek gegaan naar de lekkerste adressen. Met hulp van vrienden kwamen we bij topadresjes terecht . En ja, wij rijden graag voor lekker eten dus naar Rotterdam toe betekent ook altijd een portie tjauwmin halen. Niet alleen voor onszelf, maar vaak ook voor onze mama’s en vrienden die er ook altijd zin in hebben. Wil je zelf de keuken induiken, be my guest en maak de tjauwmin van Eva.

tjauwmin chinese bami chow mein recept - 7 x de lekkerste Tjauwmin van Nederland

De lekkerste Tjauwmin tips

Zie hieronder ons lijstje met tips. Tip van mij voor jullie: ik bestel altijd de tjauwmin met zowel kleine stukjes vlees als grote stukjes vlees, dat is de ekte Suri manier. Heb jij er nog eentje aan toe te voegen, holla at me, want sharing is caring en dan wordt deze mooie lijst alleen maar langer.

IMG 8356 1024x1024 - 7 x de lekkerste Tjauwmin van Nederland

Ka Yin Rotterdam

Ik schreef er al eerder over, maar dit is echt een geweldig!! adres voor heeeeeerlijke Tjauwmin. Ja je moet er voor naar Rotterdam, maar dat is het echt wel waard. 

Albina Amsterdam de Pijp

In Amsterdam op de Cuyp staat al jaren een Surinaamse bekende, Albina. Ooit opgezet door twee zusjes. Ook hier eet je heerlijke Surinaamse Tjauwmin gaven jullie aan. Ikzelf heb er ook lang gelee zelf wat gehaald, maar ga er snel weer naar toe om te proeven. 

Kamyin Amsterdamse Poort

Ik benoem bewust hier degene in de Amsterdamse Poort, want ook in de stad heb je er een. De Tjauwmin in de Amsterdamse poort van Kamyin, maar ook hun witte nasi moet je proeven. Errug lekker en voor mij ook alweer veels te lang geleden.

Oriental City Amsterdam Centrum

Oke, deze hoort hier eigenlijk niet, maar vinden wij ook echt heel lekker: de Honkong Tjauwmin van Oriental. Heerlijke krokante laag noodles met een sticky sauce en vlees en groente on top. Bestel het een keertje, you might be surprised of maak deze Hongkong tjauwmin zelf zoals ik, uit het kookboek van de lieve Dumpling sisters.

AKKO Utrecht Amsterdamsestraatweg

Ik zelf kocht er altijd hun witte nasi, want die is erg lekker, maar toen ik er laatst was raakte ik in gesprek met de eigenaar en die vertelde dat mensen van heinde en verre zijn tjauwmin komen proeven. Ik kon me vaag herinneren dat Roue Verveer dat ooit tegen me zei in een interview dat ik met hem deed, dus besloot ik dat ook te bestellen. Speciaal voor jullie met dit artikel in mn achterhoofd. En ja ze staan in het lijstje, dus sla je slag!

Screen Shot 2020 09 04 at 12.40.08 PM - 7 x de lekkerste Tjauwmin van Nederland

A Kong Amsterdam Oost

Deze tip heb ik zelf ook nog niet uitgeprobeerd, maar deel het graag met jullie want ik heb de tipgever hoog zitten <3. Bij A Kong in Amsterdam Oost haal je dus de lekkerste Tjauwmin aldus S. Ga dat zien jongens en laat het vooral even weten.

Ricardo’s Amsterdam Oost

Dit is een beetje een vreemd eeend in de bijt, maar niet minder lekker. Hij is net even anders dan de rest, want je haalt hier bami, niet met moksi, maar wel met geroosterde kip op zn Chinees Surinaams en erg lekkere noedels! Echt switie! Stiekem kunnen wij elke week wel bij eethuis Ricardo’s eten, want als hij kookt hoeven wij dat niet te doen.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - 7 x de lekkerste Tjauwmin van Nederland

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.