De mini wilde heel graag met mij en de BF alleen een dagje uiteten. “Zonder de nieuwe mini mama” zei ze tegen mij. Toen ik mocht eten bij Restaurant Di Bruno in Amsterdam Zuid besloot ik dan ook om haar daar mee naartoe te nemen. Waarom? Omdat ze gek is op Pizza en Pasta. Pasta pesto is haar favoriet en dat hebben ze natuurlijk altijd bij een Italiaans restaurant.

De BF en ik regelden een oppas en het aftellen kon beginnen. Ze had er zoveel zin in en vroeg me van te voren meerdere malen wat ze dan precies kon eten. Op het laatste moment ging de oppas niet door en moest de nieuwe mini ook mee. OOPS …maar gelukkig sliep hij lekker door en konden we alsnog met zn 3-en genieten van het etentje.

Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen en begonnen we met het bekijken van de kaart. Terwijl we daar mee bezig waren kregen we alvast wat lekkers voorgeschoteld. Heerlijke olijven, wat bruschetta en gemarineerde bietjes. Ook werd er een schaaltje met vers gebakken broodjes geserveerd. Bruno (de eigenaar) kwam al gauw bij ons langs om te horen wat we wilden bestellen.

We vinden het handig om de mini eerst te laten eten en kozen voor haar pasta pesto.Wij bestelden wat voorgerechten en terwijl zij aan het genieten was konden wij gezellig kletsen en een drankje drinken ondertussen. We namen een heerlijke Aperol Spritz. Deze was erg lekker en niet zo bitter als je hem meestal tegenkomt. Nemen dus als je gaat! Onze voorgerechten waren heerlijk. We aten coquilles en n heerlijk hapje met breasaola en ricotta. Die ga ik n keertje proberen zelf te maken!

We bestelden als pasta een bord met versgemaakte papardelle geflambeerd met cognac en parmezaanse kaas en geserveerd met gedroogde paddestoelen en verse truffel. Man man man..wat was dit smullen. We waren zo aan het genieten en moesten denken aan onze Italiaanse vrienden, die net als wij, kunnen genieten van een goede maaltijd. Leuk ook om te zien hoe Bruno dit gerecht voor je ogen flambeert. De zelfgemaakte papardelle smolt op je tong en ooh in combinatie met de saus..wow!! Onze hoofdgerechten (biefstuk met kastantjes en een rode port saus en een lekker stukje vis) waren lekker, maar niet zo lekker als de pasta. Die zit echt in mijn geheugen gegrift!

De mini was ondertussen lekker aan het kleuren en kletste honderd uit. Ze wilde heel graag een ijsje en Bruno serveerde die met veel plezier. Heerlijk ijsje hoor mam, zei ze nadat ze hem helemaal op had. Wij konden geen boe noch ba zeggen na het eten dus besloten we heel verstandig alleen een koffie na te nemen.

Bruno vertelde dat hij de kaart een beetje ging veranderen, minder gerechten, net zo lekker en wederom bereid met mooie producten! Met die Italiaanse vrienden moeten we gauw maar weer terug en dan bestel ik voor mezelf een heel bord met de papardelle.

Restaurant di Bruno – de sfeer
restaurant di bruno 1
restaurant di bruno 2

Anti pasti
restaurant di bruno 10
restaurant di bruno 3
restaurant di bruno 4
restaurant di bruno 5

Primi
restaurant di bruno 9

Pasta pesto
mini culinessa uiteten

Papardelle con funghi porcini e tartufo
restaurant di bruno 8

di Bruno flamberen

restaurant di bruno 7
restaurant di bruno 6

Restaurant Di Bruno