Yep, ik weet het, ik ben schuldig. Foodblog challenge #5 en #6 ben ik jullie nog verschuldigd, maar ze komen eraan. Heel gauw! Echt 😉

Deze maand staat in het teken van RAMEN. Waarom? Omdat het zo lekker is en David Chang ons heeft geinspireerd met zn aflevering van Mind of a Chef. (Eigenlijk had ik die aflevering even goed moeten bekijken alvorens ik de keuken in dook.) De allerleerste keer dat ik ramen at, was bij een collega van de BF. Een Austalier die kon koken als een malle. He knew his ramen and it was on point. 

Vervolgens werd ik een keer door vriendin M getipt dat ik de allerbeste ramen moest gaan eten bij Taka. En wow, wat had zij gelijk. Eerder schreef ik al over deze te lieve Japanner die weet hoe hij je moet verwennen met zn Tonkatsu Ramen en zn fluweelzachte gyoza.
image6 1024x1024 - Ramen - Foodblog challenge #7
Maar dat was niet genoeg. Vriendin J en haar BF hebben het altijd over Takumi en Naniwa in Duitsland; Dusseldorf om precies te zijn. Daar zou de ramen ook geweldig zijn en dat is ook de reden dat ze af en toe “even” op en neer gaan, alleen om ramen te gaan slurpen. Herkenbaar zeker 😉 Elke keer mis ik de boot en ben ik of niet in staat of te laat of vertellen ze het me gewoon niet en moet ik het op social media zien. Dus toen ze vertelden dat er in Rotterdam, dichtbij de markthal ook een ramen tentje is geopend en ook nog eens met hulp opgezet door de eigenaren van Takumi moest ik er wel heen. 

Hinoki in Rotterdam it was. De BF en ik besloten te gaan voor de Miso Ramen en aten er ook nog wat andere Japanse snacks bij. Ook hier was de bouillon krachtig, rijk van smaak en niet overdreven vet. Superlekker! De ramen noodles waren lekker chewy en het geheel was een dikke voldoende. 
image31 1024x1024 - Ramen - Foodblog challenge #7
Goed en nu was de lat dus best hoog gelegd voor het zelf maken van ramen, dus toen ik het kookboek Nanban zag, moest en zou ik het hebben en vond ik dat de perfecte gelegenheid om me te gaan verdiepen in het zelf maken hiervan. Tevens vond PJ van Nombelina dat ook en besloten we om ramen toe te voegen aan onze Food Blog Challenge.

Al met al kan ik jullie vertellen dat ik wel 2 dagen heb gekookt en mijn best heb gedaan en met liefde en geduld heb geprobeerd mijn eigen bouillon basis voor de ramen te maken. Dat was nog ok, maar het haalde het niet bij de smaak explosie die ik kreeg bij Taka of Hinoki. Hij was lekker, maar kwam totaal niet in de buurt van de andere twee. 

Voor dit recept gebruikte ik de basis van een Tonkatsu ramen uit het Nanban kookboek. Echter heb ik op zo een korte termijn geen varkenspoten weten te bemachtigen, dus daar ga ik een volgende keer hard mn best voor doen. Ik had besloten zelf de noodles te maken want die heten tenslotte ramen, maar door tijdsgebrek volgen die gauw. Dus kocht ik bij Oriental voorverpakte verse noodles, maar ik vond deze noodles te ver doorgekookt en totaal niet meer chewy zoals echte ramen hoort te zijn. Al met al een lekker soepje, maar nog lang geen Tonkatsu ramen zoals hoe ik hem ken. Ramen houden jullie dus nog een keertje van mij tegoed. TBC!

De zelfgemaakte Cha Su vond ik waanzinnig lekker en helemaal niet moeiljk. Dat was in ieder geval een succes. Het recept daarvoor zal ik met jullie delen. 

IMG 9925 1024x683 - Ramen - Foodblog challenge #7

Recept Cha Shu voor Ramen

Ingredienten
100 ml Japanse soy saus

30 ml Rijstazijn
400 gr speklapjes
330 ml cola

Hoe maak je cha shu voor ramen

Marineer de speklapjes een avond van te voren in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 100 graden.

Plaats de speklapjes vervolges in een afgedekte ovenschaal (ik gebruikte hier aluminiumfolie voor) langzaam gaar worden.
Het duurde een uurtje voor het vlees lekker mals en sappig was en ook nog eens een mooie bruine kleur kreeg.

Snijdt in dunne plakken en serveer bovenop  je ramen.

Wie maakte het nog meer?
Samen met Pei Yee van Nombelina.com ging ik de challenge aan (bekijk haar recept hier), maar Tessa van I am cooking with love deed weer mee. Haar recept vind je hier.
Ramen Culinessa 1024x666 - Ramen - Foodblog challenge #7

Fooblog Challenge #8:
Challenge #8 gaat over Surinaamse Loempia oftewel een Javaanse loempia. Voor mij een snack waar ik zo eens in de zoveel tijd mega veel zin in kan hebben. Ooit ging ik samen met mama een weekend les volgen bij haar lieve vriendin M en maakte ik het helemaal zelf van vulling tot flensje, maar deze keer ga ik voor jullie experimenteren en op zoek naar de lekkerste en makkelijkste variant.

Wil je ook meedoen?
Het leek ons leuk als jullie ook meedoen met de Foodblog Challenge. Voorwaarden? Niet zo heel veel icon wink - Ramen - Foodblog challenge #7

– Noem ons (Culinessa.com en Nombelina.com) in je stukje,
– Verwijs naar de Foodblog Challenge, onze challenge recepten en laat het ons even weten!
– Maak gebruik van het watermerk/logo in een van je foto’s die je plaatst in je blogpost.
De logo’s voor de challenges vind je hier.
– Publiceer je eigen versie van het gerecht vervolgens in de laatste 7 dagen van de maand en meld het ons.
Wij zullen dan een round up doen van de gerechten, dus die voegen we dan toe aan deze blogposts. Ook hebben we een pinterest board aangemaakt hiervoor. Aan oude challenges kun je altijd mee doen en je recept plaatsen.

Eerder verschenen
Foodblog challenge #1: POKE. Recept vind je hier.
Foodblog challenge #2: Korean Fried Chicken. Recept vind je hier.
Foodblog challenge #3: Gua Bao. Recept vind je hier.
Foodblog challenge #4: Daging Smoot. Recept vind je hier.
Foodblog challenge #5: Koe lo Kai. Recept zsm op de blog.

Foodblog challenge #6: Pepesan. Recept zsm op de blog.

 

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Ramen - Foodblog challenge #7

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)