Guacamole met edamame // Zowel ik als de BF vinden het waanzinnig om te speuren naar (nieuwe) tentjes waar je lekker kan eten en waar men met liefde en pasie kookt. Ook kunnen we uren kijken naar chefs table, Anthony Bourdain maar ook Binging with Babish op YouTube is ge-wel-dig (kijk je al!?)
 
En zo ook Instagram, ik vind het een van de leukste Social Media platformen. Waarom? Omdat je zoveel leuke mensen tegenkomt die dezelfde passie als jij delen; in mijn geval dus lekker eten. En zo komt er wel eens een gerechtje voorbij en dan raak ik obsessed. Hoe zou t smaken? Ik ga dan aan de slag met het recept en vandaag deel ik met jullie mijn versie van een geweldig!!!! ontdekking namelijk Guacamole met Edamame boontjes [OMG]. Wie houdt er nou niet van guacamole en van edamame boontjes? Allebei zo lekker en beiden hapjes waar je geen genoeg van krijgt. En als je een keer zo een heerlijke rijpe perfecte avocado hebt, dan zeg ik maken.
 
Het is een heerlijk voorgerechtje wanneer je Aziatisch gaat koken. Of gewoon gezellig bij het borrelen! Geloof me zet dat biertje koud en happy dipping.

Wat zijn Edamame boontjes?

Dit zijn Japanse soyabonen; van die boontjes die je krijgt als je sushi gaat eten. Ze worden vaak geserveerd met zeezout of van die Japanse chili kruiden. 
 
Je koopt de Edamame boontjes nu steeds op meer plekken; zo verkoopt de AH ze ook, maar bij de Toko ben je een stuk voordeliger uit. Je kan ze lang invriezen en snel ontdooien als je ze nodig hebt.

Ik heb ervoor gekozen om deze dip zo puur mogelijk te houden zodat je goed de avocado en edamame blijft proeven.

guacamole met edamame culinessa 683x1024 - Guacamole met edamame

Recept Guacamole met Edamame

Ingredienten
Halve avocado
100 gr Edamame boontjes
1 tl Kikkoman sojasaus
Snufje togarashi / gerookte paprika
[optioneel: 1 theelepel citroensap]
 
Methode
Pel de edamame boontjes en gebruik ongeveer 3/4  om samen met de avocado en de sojasaus glad te pureren.
[Optioneel: Voeg nu de citroensap toe en meng tot een glad geheel]
De overige boontjes plet je even en die ga je gebruiken als garnering.
Als laatste een snuf togarashi over de dip heen.
Je kunt hier gefrituurde wontonstrips of tortillastrips serveren.
 
Ik maakte onlangs ook een heerlijke Karaage Burger. Neem ook een kijkje bij dat recept als je in het Japanse thema wil blijven of maak deze Japanse recepten:
Teriyaki Kip
Teriyaki Zalm
Crispy Sushi
Koude Soba Noodles
Sushi Bowl
Tonijn Tataki
Japanse Cheesecake

 

Waar ik het allerliefste Japans eet? Dat lees je in deze blogpost.

guacamole met edamame culinessa 2 1024x683 - Guacamole met edamame
 
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Guacamole met edamame

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)